Recent am pierdut un prieten drag. S-a pierdut in detalii.

– Salut. Da-mi si mie bricheta te rog, ca faza e ca eu aveam bricheta, chiar doua dar stai sa vezi, am trei brichete dar si trei geci si una am uitat-o intr-o geaca, ca azi am zis sa vin si eu cu geaca aia mai buna, apoi pe ailalta i-am dat-o lu’ mama ca e tataie pe la noi si ieri pe la 2:00 a horcait asa tare si mama a crezut ca moare si i-a aprins repede lumanare desi avea bricheta da s-a zapacit cand l-au auzit pe asta, ca avea mosul o bricheta foarte smechera, primita din razboi, ca a luptat in Cotul Donului si acolo ma jur ca era de la tac-su mare lu’ Putin si fii atent aici ca… – dupa o bolboroseala de vreo 3 ore – si de aia n-am bricheta. Multumesc.

Dialogul de mai sus este fictiune insa poate fi perfect real, oricand, trebuie doar sa gasesti persoana potrivita. Genul de persoana fara cap, care nu este in stare sa determine singur centrul uraganului si ca atare iti povesteste tot, ca sa fie sigur ca n-a ratat nimic. Efectul obtinut? Te scoate din sarite si te plictiseste de moarte.

Zi boss de la inceput ce ai de zis si fa-o scurt. Regula ar trebui sa fie urmatoarea: daca n-ai nimic interesant, amuzant, socant etc. de zis, atunci shut up. Daca in timpul cat te-ai imbracat azi-dimineata nu s-a intamplat nimic special, nu povesti 5 minute despre asta. Daca te-ai dus la Mega si nu s-a intamplat nimic, nu povesti 10 minute despre asta. Zi-o simplu, am fost la Mega.

Daca ai fost la nu stiu ce magazin si s-a intamplat ceva, treci la subiect direct, nu povesti tot drumul pana la magazin daca nu este relevant.

Sa ne intoarcem la scoala, o povestire este formata din expozitiune, intriga, desfasurarea actiunii, punctul culminant si deznodamantul. Toate astea sunt importante, daca prelungesti vreunul prea mult sau il omiti de tot, povestea ta se duce… de suflet.

Unii oameni au ramas si acum blocati in expozitiune, inca sunt acolo, in timp ce biete suflete pedepsite asteapta nenorocita aia de intriga, ca sa poata arunca un zambet fals si sa-si vada de viata lui. Celui mai mare dusman ii doresc sa dea peste un vorbitor-rumegator din asta care sa-i povestea in detaliu viata lui.


sursa imagine: pixabay.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *