coperta proiect hip-hop

Proiect hip-hop | 100 de CAT-uri/LUP-uri

coperta proiect hip-hop

Salut. Materialul “100 de CAT-uri/LUP-uri” este un proiect hip-hop atipic pentru ca nu reprezinta rodul unei munci de creatie “standard”. Proiectul nu este rezultatul muncii mele de beatmaker sau de mc, sau de dj ci este rezultatul muncii mele de digger si “cutter”. Indraznesc sa afirm ca este prima incercare de acest gen la noi in tara (cel putin eu nu stiu de altele).

Detalii “tehnice”:

Durata: “Sunetele” prezentate in proiect, au fost stranse de mine in cam 6 luni. Initial “tracklistul” arata altfel pentru ambele bucati ale proiectului, dar in timp, am mai sters din ele, am mai adaugat altele pana am ajuns la o forma finala satisfacatoare, o “gramada” considerata decenta de catre mine.

CUT-uri: Pack-ul contine peste 100 de cut-uri adunate de mine din circa 37 de filme preponderent productii romanesti. Ca perioada de productie a filmelor, se incadreaza undeva intre anii 1950 – 1980. Veti regasi printre ele voci celebre ale filmului romanesc cum ar fi: Florin Piersic, Marga Barbu, Anna Szeles, Ion Dichiseanu, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Ilarion Ciobanu, Ion Besoiu, Puiu Calinescu, Dorel Visan, Draga Olteanu-Matei, Toma Caragiu, Dem Radulescu etc. De asemenea, este o adunatura diversa de sunete, ca durata dar si ca subiecte, de la simple interjectii pana la monologuri si fraze complexe, de la caterinci, injuraturi si mici cantecele pana la pledoarii si tirade anti-sistem, sociale etc.

Loop-uri: In aceasta jumatate de proiect, avem in jur de 100 de sunete pentru care am taiat circa 95 de piese din genuri muzicale diverse cu accent totusi pe soul, funk, blues etc. Pack-ul contine 4 piese intregi, amestecate printre celelalte. Sunt piese care mi-au placut mult de tot, cap-coada si am considerat ca e mai bine sa le las intregi, poate le vor aprecia si altii. Bucatile le-am strans tot cautand sample-uri. Sunetele din pack sunt cele care mi-au placut mult, dar pe care totusi nu stiu/nu pot sa le folosesc in productia de beat-uri. Pentru ca ma repet, mi-au placut mult am zis sa le strang si sa le las libere, poate cineva isi arunca un ochi si reuseste sa faca ceva misto cu ele.

Proiect hip-hop… pentru cine?:

100 de CAT-uri/LUP-uri” ca intreg este destinat MC-iilor, beatmaker-ilor, dj-iilor dar nu numai, este destinat oricui are chef sa asculte niste replici tari sau niste sunete misto, sau se simte suficient de inspirat incat sa le blenduiasca.

Cat costa? In ceea ce ma priveste, proiectul este gratuit si poate fi folosit de oricine pentru orice. Evident insa, nu detin drepturi de autor pentru nici unul din sunetele din pack-ul de mai sus. Cu privire la cut-uri, apreciez daca in cazul folosirii acestora va fi mentionat “InfraSunete” ca sursa si daca voi primi un mail cu piesa/colajul unde au fost folosite cut-uri (sunt curios ce poate sa iasa).

Calitatea/sursa sunetelor este…? … cat se poate de buna. Sunetele nu sunt procesate de mine in nici un fel, doar le-am taiat si atat. Nu m-am apucat sa le editez la milimetru sa le mixez/masterizez din lipsa de: timp, cunostinte avansate in domeniu, scule. De altfel, am considerat ca e mai bine sa le las raw, urmand sa fie curatate si duse in anumite directii de cei ce le vor folosi.

Sanatate!

L.E Din varii motive am preferat sa sterg arhiva, astfel incat sa nu mai apara la download. Daca ai nevoie de ceva, lasa-mi un comment mai jos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Exit mobile version