primul contact

Primul Contact film SF 2016

afis primul contact film 2016

Salutare. Astazi vorbim de un film pe care mi-am dorit mult sa-l vad. Am tot urmarit trailerele si ma tot tenta sa-l vad. Desi a aparut de vreo doua saptamani, abia vineri am ajuns sa-l vad. Sa nu mai lungim insa discutia, azi discutam despre Primul Contact film SF lansat in 2016.

Filmul este regizat de Denis Villeneuve, regizor despre care marturisesc sincer ca nu stiu nimic. A fost scris de Eric Heisserer si este bazat pe cartea lui Ted Chiang Story of Your life. In rolurile principale sunt Amy Adams, Jeremy Renner („Hawkeye” din „Avengers”) si Forest Whitaker (cool as fuck, ca de obicei).

O sa incerc ceva nou cu recenzia asta si anume as vrea sa incerc sa prezint filmul la persoana I, din perspectiva personajului principal. Un soi de recenzie gen POV, mi se pare mai smecher asa.

#sinopsis Primul Contact film 2016

Sunt un lingvist renumit, profesor universitar in acelasi timp. Merg intr-o zi la cursuri, insa ma trezesc cu abia 5 studenti in sala. Impreuna cu ei, aflu si motivul pentru care sunt doar atati. Un mare OZN a aterizat in Montana, USA. Alaturi de el, mai sunt inca 11 astfel de obiecte ce aterizeaza in China, Rusia, Japonia, Sudan, Pakistan etc. Sunt in locuri cheie ale lumii. Nimeni nu stie de ce, nimeni nu stie ce vor.

In fine, eu imi vad de viata mea de profesoara. Merg si a doua zi la cursuri, ma trezesc insa singura in sala. In timp ce urmaream ce se mai intampla cu acel OZN, un mare colonel impreuna cu aghiotantii lor vin la mine. Mi se da un fisier audio pe care mi se cere sa-l traduc. Explic ca nu pot si ca am nevoie de contact direct ca sa-l pot traduce. Sunt refuzata initial dar acceptata ulterior.

Impreuna cu alti savanti, ma trezesc in tabara militara improvizata ad-hoc de langa uriasul OZN. Foarte rapid de la momentul la care am ajuns acolo, ma aflu deja in interiorul scoicii unde aflu ca regulile fizicii nu prea mai stau in picioare. Tot acolo, aflu ca nu suntem singuri in univers si vad cum arata anumite fiinte.

Treaba mea este sa reusesc sa comunic cu ei… conteaza ce vor, de ce au venit. Insa, de unde sa incep? Sa incerc pe cale orala, folosindu-mi vocea, sa incerc in scris… oare ce va functiona? Si oare ce-o sa se intample cu celelalte mari puteri ale planetei, ce vor face? Oare vom fi atacati sau de ce au venit peste noi?

La intrebarile astea, eu Louise Banks personaj principal va voi raspunde daca va uitati la film. 🙂

#ochiul critic

Film smecher, imi pare un amestec intre Contact facut in 1997 si Interstellar. Nu direct, insa mie mi s-a parut ca am gasit elemente ale ambelor filme in acesta, ceea ce este foarte in regula. A rezultat un amestec original si interesant.

Mi-a placut destul de mult filmul, a fost destul de suprinzator. Din trailer imi facusem niste idei, niste scenarii care insa nu prea s-au adeverit. Filmul a mers pe alte directii decat credeam eu initial.

Mi s-a parut si destul de realist, sunt destul cadre cu stiri de exemplu cu manifestatiile oamenilor panicati etc. Sunt absolut sigur ca asta s-ar intampla (ba inca si mai rau daca ar fi pe bune filmul). Mi-au placut enorm de mult cadrele filmate la 360 cu obiectul, cu tabara etc. Dadeau impresia ca esti acolo, ca esti si tu in elicopter si mergi catre obiect.

Povestea de asemenea, scenariul mi s-au parut foarte ok. Scenariu complex, nu prea multe twist-uri insa suficiente. Nu prea te-a lasat sa ghicesti unde te duce filmul, te-a lasat insa sa balesti dupa momentul culminant. Cand acesta a venit… am fost wtf? Ma asteptam la altceva.

Desi nu este genul de film profund, are totusi cateva idei interesante si pe undeva indica cam care ar fi cheia pentru un viitor sanatos al omenirii.

Una peste alta, este un film bun pe care vi-l recomand. Insa, daca alegeti sa va uitati la el, sa fiti acolo. Incercati sa nu faceti altceva sau sa va ganditi aiurea cand il vedeti fiindca puteti ramane lejer in urma si sa nu mai prindeti fazele.

Sursa imagine: wikipedia.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *