Prime Cut – film de actiune – 1972

Prime Cut este un film misto spre foarte misto, interesant atat ca poveste propusa cat si ca mod de punere in practica, sunt cateva idei fresh.

Nick, un recuperator/tip dur, cum vreti sa-i ziceti este angajat de mafia din Chicago. Motivul? Exista o ferma condusa de Mary Ann ce refuza sa dea inapoi imprumutul de circa jumatate de milion de dolari. Au fost trimisi niste baieti sa discute cu el insa ce sa zic, patronul fermei i-a tratat ca pe animale de ferma. Cum a scapat de ei, ramane sa vedeti voi eu va sfatuiesc sa nu mancati cand va uitati la filmul asta. Nu-i un horror, dar sugereaza diverse chestii.

Ca sa fie si mai ciudat, ferma aceasta nu e neaparat de animale, patronul se lauda la un moment dat, ca livreaza ce vrea “prostimea”, chestii ca droguri, femei etc. Este un intreg cartel dat la iveala in film, o gramada de combinatii. Nick, este cel ce trebuie sa rezolve aceasta problema insa are de furca (cam la propiu) cu patronul si fratele. Este antologica si clasica in film scena in care o combina mananca la propiu o masina.

Filmul este unul  bun, cu un scenariu bun, complex si foarte bine inchegat. Eu as zice ca e un thriller cu accente de horror dar prin sugestie, nu ceva direct. Mi-a placut mult, m-a captivat, jocul actoricesc foarte bun, poveste buna, interesanta. Mi-a placut mult si muzica, foarte potrivita si de asemenea si decorul in general a fost fain, chiar daca a fost rustic. Mi-au placut si m-au amuzat scenele de lupta de prin grau si floarea soarelui. Ii dau un 6.5.

Personaje:
Nick – batranel, tough guy, filantrop, good guy
Mary Ann – inteligent, perfid, dornic de putere, nemilos si pragmatic; face orice pentru profit, nu conteaza ce vinde. De asemenea, este foarte… transant in relatia cu adversarii la propiu sau la figurat;
frac-su – cat King Kong cu creier cat o aluna; perfid, pervers, subordonat fratelui fara de care ar fi pierdut. Un urias nu prea inteligent insa cu pofte animalice si un comportament asemenea;
Clarabelle – femeie sofisticata, la a doua tinerete, o doamna sexy si seducatoare insa cu potential de a fi foarte periculoasa tocmai pentru ca sexys si seducatoare;
Poppy – o copila sexy, nu prea rusinoasa/traumatizata pentru conditia sa, insa filantroapa la randul ei, dornica sa ajute si iubitoare de oameni. Posibil experiente de natura gay conform propiilor declaratii.

Cred ca m-as mai uita si a doua oara este bine-facut, desi scenariul nu este neaparat unul cu multe twist-uri insa anumite faze te pot surprinde.

Sursa imagine: captura de ecran trailer youtube

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *