afis poarta stelara 1994

Poarta stelara | film SF, 1994

Teleportarea este un subiect care mereu a aprins imaginatia oamenilor. Nu e de mirare ca s-au facut atat de mult filme pe tema asta si cam toate au prins. Cel mai celebru cred ca este fara indoiala Star Trek, cu celebrul sau engage.

Poarta stelara, este un film care trateaza si el acest subiect. Ce ar fi daca oamenii s-ar putea teleporta si eventual in alte galaxii?

afis poarta stelara 1994

# sinopsis Poarta stelara

Pe undeva prin 1928, prin Egipt, o echipa de arheologi descopera ceva ciudat, un soi de cerc mare de metal acoperit cu tot felul de inscriptii. Vreo 60 de ani mai tarziu, un tanar doctor lingvist si egiptolog, este adus sa lucreze cu aparatul respectiv. Nu s-a reusit inca deslusirea inscriptiilor de pe el.

Jackson, tanarul cercetator, reuseste si impreuna cu colonelul O’Neil si o grupa de soldati, pornesc sa exploreze necunoscutul. Ajung intr-o lume ciudata, unde tocilarul nostru este tratat ca un rege. De ce, unde i-a dus poarta stelara si ce a gasit acolo?

# ochiul critic Poarta stelara

Este un film foarte interesant care a atras destul atentie la vremea lui. Cel putin, suficient de multa incat pana acum sa se fi facut vreo 2-3 serii televizate si inca doua filme care sa il continue pe acesta.

Ca intriga este simplut: se descopera un obiect si se foloseste, iar acel obiect duce intr-o alta lume cu care avem totusi ceva in comun.

Scenariul este interesant, iar regia si decorurile sunt in tonul filmelor din perioada respectiva. De asemenea, jocul actoricesc este unul bun, actorii isi fac treaba cu brio.

Pe masura ce avanseaza, filmul devine ceva mai complex. Anumite evenimente sau intrebari de la inceputul filmului isi gasesc raspuns, ies la iveala niste secrete, se fac niste conexiuni si tot asa. Oamenii reusesc sa vorbeasca cu oamenii pana la urma.

De asemenea, lanseaza o ipoteza demna de Extraterestrii Antici, care probabil ca in ziua de azi ar fi starnit mult mai multe controverse decat in perioada respectiva.

Per total este un film interesant, catchy, te prinde si te tine acolo. Lipseste totusi ceva care sa-l faca un film epic, genial, este totusi un clasic al filmelor SF. Ar fi trebuit insa sa fie mai concentrat, mai dens. Pare ca s-a intins prea mult intriga si nu s-a intamplat nimic notabil intre timp.


sursa imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *