afis early man 2018

Parere Early Man 2018

Filmul asta se afla pe lista mea de prin 2018, dar cum mai fac uneori, eu am luat o pauza de vreun an de la filme. De aia l-am vazut abia acum.

Early Man, este o animatie realizata prin tehnica stop-motion (sper sa nu gresesc). Mie imi plac filmele primitive, insa asta a mers cumva intr-o directie la care nu ma asteptam.

sinopsis Early Man 2018

Un trib condus de un domn in varsta isi vede linistit de viata lui primitiva. Vaneaza – in special iepuri, traiesc impreuna, petrec etc. Ma rog, ce poti face cand locuiesti intr-o pestera si n-ai Netflix.

Dar unul din tinerii acestui trib nu prea e multumit de viata asta. El are visuri mai mari de atat, ca de exemplu, tot incearca sa-l convinga pe seful de trib sa mai vaneze si altceva in afara de iepuri, ca de exemplu, mamuti. Dar seful de trib e reticent.

Viata lor placuta este insa distrusa de niste domni, capitalisti si corporatisti. Mult mai avansati ca primitivii nostri, acesti domni din epoca bronzului vin in valea lor si ii gonesc. Practic, ei sunt interesati de resurse, iar prietenii nostri antropomorfi sunt nevoiti sa se refugieze intr-o zona arida, desertica.

Visatorul nostru ajunge insa in tabara adversa si ajunge la un consens cu atacatorii: isi pot pastra satul si valea daca… castiga un meci de fotbal impotriva domnilor din epoca de bronz.

Na belea. Ai nostri n-au nici minge, nu stiu nici sa joace dar parca, parca… nu cumva erau niste povesti mai vechi pe tema asta?

ochiul critic Early Man 2018

Imi plac animatiile, nu mi-a placut ideea astuia. Ma repet, imi plac filmele tribale, cu primitivi etc. Ma asteptam la un soi de cliseu – gen tanarul dorky care este paria satului dar pleaca din trib si se intoarce zmeu, dupa o calatorie initiatica etc.

Nu ma asteptam sa o dea in fotbal, absolut deloc.

Este clar un film muncit, bine realizat, fara indoiala. Cu privire la subiectul ales insa… pe mine m-a dezamagit. M-am uitat pana la final dar nu m-a dat deloc pe spate. N-as zice nici ca e timp pierdut complet, dar nici de recomandat nu e.


Trailer aici


sursa imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *