afist film maria ta 2011

Parere despre „Maria ta” film 2011

Azi vorbim despre „Maria ta” (si nu ma refer la nevasta-ta – badumtsss). Pe numele sau original „Your Highness” filmul a aparut in 2011 in regia lui David Gordon Green. Este un regizor eclectic din punctul meu de vedere, pentru are in portofoliu si horror-uri clasice dar si comedii devenite legendare.

Si as mentiona aici cel mai recent film din franciza „Exorcistul” si anume „The Exorcist: Believer 2023”. Pe de alta parte, nu putem sa trecem peste „Pineapple Express” o comedie clasica, as putea spune.

De asemenea, filmul a beneficiat si de prezenta unor actori care nu prea mai au nevoie de vreo prezentare. Stim cu totii nume precum Natalie Portman, James Franco sau Danny McBride. Sincer cred ca si asta m-a facut sa-i dau o sansa acestui film.

E adevarat, la momentul vizionarii (undeva prin martie 2023) cautam o comedie light, ceva usor de digerat. Dar fara numele mentionate nu sunt sigur ca m-as fi uitat. Hai sa vedem insa daca am gasit comedia aia sau nu.

sinopsis „Maria ta”

Dintr-un anumit punct de vedere, as putea spune ca filmul mi-a adus aminte de celebra franciza Monty Pyhton. Daca nu stii cine sunt, iti recomand sa arunci un ochi peste munca lor. Pentru ca sunt niste oameni care practic au schimbat cinematografia – si au inspirat generatii intregi cu munca lor. Inca sunt de-a dreptul venerati si sunt acolo sus in umor britanic, alaturi de Benny Hill sau mult mai celebrul Mister Bean.

Articolul nu este insa despre ei, asa ca sa revenim la filmul nostru de astazi. Am spus ca imi aduce aminte de franciza de mai sus, pentru ca urmeaza acelasi tipar. In sensul in care, este o parodie a celebrelor filme de tip „capa si spada”. Filme care au revenit de altfel la moda, in ultimii ani, este un intre trend de filme si seriale istorice sau medievale.

Dar „Maria ta” are treaba cu istoria, cum am eu cu preotia. Practic, urmeaza tiparul clasic al unei parodii. Se iau cliseele din filmele istorice si se parodiaza. Nici acest film nu face abstractie de la acest tipar.

Avem in prim-plan, doi frati, ambii printi. Unul este puternic, luptator, maret, castigator etc. celalalt, este prostul satului sa spunem asa. Nu are nimic nobil in el, la propriu si la figurat. Este ocupat cu bautura, cu femeile, cu drogurile, cu alte treburi (ceea ce pana la urma n-ar fi asa departe de istorie). Cand insa logodnica fratelui sau este rapita de personajul malefic (desigur ca trebuia sa avem si asa ceva) trebuie sa se activeze si el.

O va face sau nu?

ochiul critic

Am asa, sentimente amestecate fata de filmul asta. Am zis ca am cautat ceva light la momentul ala si am gasit. Poate insa cam prea light. In loc de parodie, cred ca filmul asta l-as putea descrie cu termenul „porcarioara”. Nu neaparat in sensul foarte negativ dar nici cu sens prea bun.

Imi pastrez insa convingerea ca de ani de zile n-am mai vazut o comedie sau o parodie buna – de aia nici nu prea ma mai uit in general. Pare un filon epuizat, in care nu prea mai e loc de inovatie. Cam asa se intampla cand „mulgi vaca” de 5 ori pe zi.

Cam pe acolo este si filmul asta. O parodie care nu m-a suprins cu nimic. Am mirosit stilul si cam toate glumele de la inceput, se vedeau de departe. Despre scenariu, nu prea avem ce discuta in cazul unei parodii, nu prea ai asteptari.

Prestatia actorilor, decenta, ei si-au facut treaba as zice. Dar nu prea au stralucit, nici nu prea aveau cum.

E un film de duzina, pe care nici nu pot sa-l recomand, nici nu pot sa-l reneg complet. Foarte posibil ca pentru fumatorii de diverse, sa fie foarte amuzant daca il vad in momentul respectiv. Pare genul ala de film facut pentru fumatori.

In rest, e un film light, care „nu mi-a facut nimic”. Nici nu m-a bucurat – prea putine au fost momentele care m-au amuzat, nici nu m-a enervat. Un film pe care l-am bifat si cam atat.


trailer aici


sursa imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necesare

Colecteaza informatii despre utilizator

comment_author_{HASH},comment_author_email_{HASH},comment_author_url_{HASH},wordpress_{hash},wordpress_logged_in_{hash}

Google Analytics

Colecteaza informatii despre utilizator prin Google Analytics

_ga,_gid,_gat,AMP_TOKEN,_gac_UA-66259855-1