cum sa afli a cui e piesa

O metoda simpla sa-ti dai seama a cui e piesa

Urmeaza inca un articol din seria Stiati ca… sau Diferenta dintre… De data asta, este insa un tutorial care sa te ajute sa-ti dai seama a cui e piesa. Nu, nu vorbesc de vreo aplicatie ca Shazam ci de un alt aspect.

Acum ceva vreme, discutam pe la munca cu mai multe persoane, era vorba despre Pierdut buletin, o colaborare intre Doc, Motzu si Smiley. Piesa foarte buna, nu despre asta e vorba. E vorba despre numarul imens de oameni care au crezut, afirmat si sustinut ca este piesa lui Smiley.

Piesa nu este a tipului mai cunoscut!

Sa ne intelegem. O sa luam chiar piesa mentionata drept studiu de caz, desi nu aveam de gand. Uite ce scrie in descrierea ei:

E clar a cui e piesa, e clar ca e de pe albumul celor doi? Da, stiu ca pe Smiley il stie toata lumea, pe Doc mult mai putini iar pe Motzu si mai putini, dar tot nu e piesa lui Smiley.

Este doar un featuring, o colaborare, o piesa pe care apare si Smiley. Daca e piesa lui Smiley, de ce apare doar pe refren si pe bridge?

I s-au mai atribuit si alte piese, cred ca aproape toate piesele pe care apare, oamenii zic ca ar fi piesele lui.

Ok, ok, dar cum afli a cui e piesa?

E foarte simplu. Al cui nume e scris mai intai? A respectivului/respectivilor este piesa, iar celalalt/ceilalti sunt invitati pe piesa.

cum sa afli a cui e piesa

E ca la fotbal, daca te uiti la meci si vezi ca pe tv este titrat Viitorul – Dinamo de exemplu, inseamna ca meciul are loc la Viitorul acasa.

In cazul de fata reiese clar dupa cum am demonstrat si mai sus ca este piesa lui Doc si a lui Motzu, cu Smiley invitat.

Si cui ii pasa?

Da stiu, de aia nu mai ploua. Cui ii pasa a cui e piesa? Probabil tie nu, e prea putin important. Pentru artist, nu cred ca este asa putin important ci este frustrant. Atunci cand creezi ceva, indiferent despre ce e vorba, vrei sa se stie ca este vorba despre tine si sa iti fie recunoscute meritele. Daca asta nu se intampla, poate fi macar un pic frustrant.

Daca tot zici ca nu-ti pasa, ti s-a intamplat vreodata in scoala sa lasi pe vreunul sa copieze si sa ia nota mai mare ca tine? Si, ti-a placut? Ti s-a intamplat vreodata ca la munca sa fie atribuit meritul tau sau proiectul tau altui coleg, sa fie laudat altul care a muncit mult mai putin ca tine? Si, ti-a placut?

Hai sa fim corecti fata de artisti si sa le recunoastem munca. Cu ocazia asta, s-ar putea sa descoperi si niste artisti noi si misto cu un mic detaliu.


Daca ti-a placut articolul, atunci te invit sa te abonezi la blog (dreapta sus) si sa dai un like si un „see first” pe facebook, Dupa Bloguri

4 thoughts on “O metoda simpla sa-ti dai seama a cui e piesa”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *