Nu uita de mă-ta

A.S Articolul ăsta este scris în colaborare, Nina mi-a făcut bucuria să revină cu câteva cuvinte pentru mame. Inspirat de cele scrise de ea, am scris și eu câteva rânduri. 

#SuperMom, by Nina

Când eram eu mică 8 Martie însemna Ziua Mamei. Astăzi este mai mult Ziua Femeii, mama a rămas undeva în umbră, din păcate.

Acum 20 de ani totul era mai simplu, mai curat, mai cu suflet de ziua asta, nu atât de comercial și exagerat ca în ziua de astăzi.

Bărbații se stresează să cumpere diverse cadouri femeilor, cât mai mari și frumoase sau exagerate, deoarece și pretențiile acestora sunt pe măsură, când de fapt cred eu că ar fi suficientă o mică atenție sau floare atâta timp cât este oferită din suflet.

În fiecare an de 8 Martie îi cant mămicii mele De ziua ta mămico, în dar ți-am adus inima și trebuie să recunosc că de fiecare dată mă emoționez și eu și ea.

Astfel, mama știe că niciun cadou nu va înlocui vreodată această urare drăguță, care este din suflet. Am găsit pe net o variantă drăguță a melodiei, în cazul în care nu știi la ce mă refer, sau îți era dor de ea.

Propun să revenim la 8 Martie Ziua Mamei, deorece mama este persoana cu puteri infinite, dar pe care se întâmplă să nu o apreciem tot timpul așa cum trebuie, sau nu la momentul potrivit sau nu îi arătăm asta.

Astfel, așa cum spunea un prieten, să îi arătăm mamei recunoștința noastră, până nu o să fie prea târziu și vom regreta că nu am făcut-o. Ce altă metodă mai drăguță decât cântecelul de mai sus? 🙂 Plus că nimic nu se compară cu un cântecel de copii cântat de un adult posibil afon.

La mulți ani tuturor super mamelor din lume!

#Să nu uităm de mame, by Infra

Eu nu sunt mamă dar din fericire încă mai am una și un îndemn pentru toți dar în primul rând pentru mine: să nu uităm de mame pentru că nu vor fi tot timpul acolo.

Știu, par invulnerabile și uneori se comportă ca și cum ar fi și nu s-a întâmplat nimic, chiar dacă pică luna pe ele cu tot cu Calea Lactee.

Știu că avem impresia că sunt tot timpul acolo.

Știu, uneori sunt cicălitoare, uneori sunt enervante, uneori par depășite de vremuri. Da, am crescut și știm noi mai bine.

Mai știu însă și că mamele ne susțin necondiționat, de aia și sunt probleme în a ne arăta recunoștința.

Știm că sunt tot timpul acolo, știm că asta se întâmplă garantat și asta ne face să ne comportăm ca și cum e dreptul nostru și nu trebuie să facem nimic la schimb. Și nu trebuie, pentru că mamele nu așteaptă nimic din partea noastră dar nu e oare frumos ca din când în când măcar să le arătăm mamelor că le apreciem și le iubim și că le purtăm recunoștința pentru tot ceea ce fac și au făcut pentru noi?

Știu, oamenii vor spune cum zic și de Crăciun și de Paște, că nu trebuie să fii bun și recunoscătator mamei tale doar de 8 martie și au dreptate. Dar poate ar fi un început ca de 8 martie măcar să ne amintim că avem mame și să le prețuim așa cum merită. Nu știi niciodată când Doamne ferește, primești o veste urâtă pe tema asta și vei realiza că mama ta este la fel de om ca și tine, la fel de vulnerabilă.

Eu personal m-am supărat pe mama acum vreo 15-20 de ani. Motivul? Și-a pus ochelari ca de, având ca hobby goblenurile și lucruri din astea, se mai strică ochii. Dar motivul supărării mele a fost faptul că atunci mi-am dat seama că este la fel de vulnerabilă în fața timpului și a bolilor ca și mine și ca și oricare altul. În capul meu însă, asta era de neconceput, pentru că eu credeam că mama le rezolvă pe toate.

Se spune că nu știi ce ai avut până nu pierzi și e adevărat. Să nu așteptăm zic însă să se întâmple asta și cu mamele noastre dar și cu ceilalți dragi. S-ar putea într-o zi să vrei să-i arăți apreciere și să nu mai ai cui și atunci îți va părea rău pentru toate momentele când ai fi putut să vorbești cu mama ta și nu ai făcut-o. E mai urât când vrei să-ți exprimi dorul dar nu mai ai cui.

Că tot am folosit 5000 de clișee în articolul ăsta, se zice că niciodată nu e prea târziu. Nu este adevărat, uneori poate fi prea târziu.

Și dacă nu știi ce să-i iei sau ce să-i zici, ține-o simplu: spune-i Mulțumesc dar din inimă și întreab-o: Ce mai faci mamă? și vezi ce se întâmplă.

Voi urma exemplul Ninei și îți voi recomanda și eu o piesă, a mea nu este însă așa sweet ca cea recomandată de ea.


Adu-ți aminte de mama ta.


Sursă imagine: pexels.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *