nu mai fi lenes

Nu mai fiti lenesi!

De obicei nu scriu chestii de genul. Consider ca sunt oameni mai trecuti prin viata ca mine si mai experimentati. Ei ar putea mai bine sa dea niste sfaturi, indrumari sau cum vreti voi sa le ziceti. Insa am si eu un sfat pentru voi: nu mai fiti lenesi!

grumpy cat vector
sursa

N-am gasit cheia succesului pana acum. Ma rog, a ceea ce inteleg eu prin succes. Mai exact sa zicem de fapt mai bine ca n-am ajuns inca unde vreau.

Am inteles insa o chestie pana la varsta asta. Cheia succesului, sta in perseverenta. Nu-mi place sa citesc povestile oamenilor de succes, nu cred in chestiile astea. Ideea e ca n-ai cum sa mai faci ce a facut Bill Gates, Steve Jobs etc. Nu poti sa repeti deci citesti degeaba.

Daca totusi le citesti ai sa vezi ca acesti oameni plus alti oameni de-ai lungul istoriei au ceva in comun si anume: perseverenta. Se spune ca este nevoie de 10.000 de ore sa ajungi bun in ceva. Astea inseamna cam 5 ani.

Revenind la idee pe langa Edison celebru cu cele 1.000 de incercari ale sale sunt toti ceilalti oameni de succes. Acestia s-au confruntat cu multe probleme si n-au renuntat totusi. Lui Tesla i-au ars laboratorul cu tot cu schite, proiecte si inventii (sau cel putin asta e varianta oficiala) de vreo 3 ori. Si s-a apucat de fiecare data de munca din nou.

Deci, nu mai pierdeti timpul. Daca aveti un talent si cu siguranta aveti macar unul, folositi-l. Si incepeti de azi, nu de maine. Maine o sa fie prea tarziu.

Nu mai fiti lenesi!

nu mai fiti lenesi
sursa

Da stiu, exista 1.000 de motive pentru care nu poti sa faci asta: scoala/facultate sau munca, nu mai ai timp, vrei sa mai si traiesti, trebuie sa te vezi cu prietenii, prietenul/prietena, sotul/sotia etc.

Nu sunt insa niste motive bune. Ani de zile le-am invocat si acum imi pare rau pe undeva de timpul irosit. Sunt convins ca daca tot acel timp il investeam in blogging de exemplu eram foarte ok acum din toate punctele de vedere. Din pacate n-am facut-o inca m-am desteptat mai tarziu.

Deci, fara sa ma erijez eu intr-un exemplu sau ceva incercati insa sa va canalizati timpul liber catre ceea ce va place sa faceti. Mergeti pe ideea ca intr-o buna zi puteti trai din acel ceva si atunci o sa va fie bine. Evident, nu neglijati viata. Iesiti, plimbati-va, mergeti in concediu, prieteni, familie, iubiti, dragoste etc.

Insa canalizati-va energia si asupra acestui aspect. AVETI timp credeti-ma. Dramuit cum trebuie ajunge. AVETI si energie. Credeti-ma. Este mai greu primele cateva zile sau o perioada pana iti obisnuiesti creierul. Dupa aia, devine cumva rutina, creierul stie ca de exemplu dupa munca tu vrei sa mai faci chestii si gaseste el de undeva rezerve de energie.

Chiar asa se intampla, la chestia asta vorbesc din propie experienta.

Nu stiu, desi nu prea sunt fan, incercati daca va ajuta sa cititi niste carti sau sa va uitati la niste filme motivationale.

Deci ce ziceti, voi ce parere aveti sau ce metode aveti sa trageti de voi? Help me here. 🙂

7 thoughts on “Nu mai fiti lenesi!”

    1. Pai din punctul meu de vedere cu siguranta daca insisti pe o chestie la un moment dat o sa ai de castigat. De exemplu eu ma „chinui” cu blogul de vreun an si ceva, scriu dupa ce vin de la job, scriu in weekend etc. Nu traiesc din el inca sau sa fac stiu eu, bani multi insa am si am avut satisfactii. De ce? Fiindca am insistat. Deci insista si nu fi demoralizata daca nu merge totul ok de la inceput sau apar dificultati. 😉

  1. Cred ca e foarte important sa iti si placa ce faci si, de obicei ”lenesii” merg cu scarba la munca/facultate/cursuri pentru ca nu si-au ales bine drumul. Eu nu am nevoie de nimic care sa ma motiveze. doar gandul ca face ce imi place este suficient sa pun osul la treaba.

    1. Hei, esti o norocoasa atunci. Eu cand am scris articolul ma gandeam la mine de exemplu. Am un job, dar nu e ceea ce imi place sa fac ci doar am nevoie de el. Trebuie sa gasesc motivatie sa fac ce-mi place, adica sa scriu de exemplu. Cand te duci la job si apoi vii acasa si continui cu un alt „job” e mai greu sa te motivezi, cel putin uneori. 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *