miles ahead poster 2016

Miles Ahead | Drama muzica despre o legenda a jazz-ului

Salut. Azi vorbim de „Miles Ahead”, o drama muzicala pe care am vazut-o recent. Desi este un film realizat in 2015, el a fost lansat oficial in aprilie 2016. Ne prezinta viata celebrului cantaret de jazz, Miles Davis. Daca stii cate ceva despre jazz, atunci n-ai cum sa nu fi auzit de el.

Sinopsis Miles Ahead

miles ahead poster 2016
sursa

Filmul ne prezinta o bucatica din viata lui Miles Davis. Nu pe toata, doar o bucata. O bucata in care el se afla in glorie inca, dar este in acelasi timp o perioada decadenta pentru el. Cumva si-a pierdut busola, nu prea stie unde e si unde vrea sa mearga. Nu prea stie ce vrea sa cante si etc. Are destul probleme in aceasta perioada. Sunt insa anumite surse de inspiratie in viata sa, adica o femeie evident si un reporter ce ii devine pana la urma amic.

Este insa o perioada urata, are acea lipsa de inspiratie majora prin care trec cam toti artistii la un moment dat, are probleme cu drogurile, sta prost cu banii, cam tot ce vreti voi. Se adauga si probleme cu casa de discuri si diversi oameni care vor sa profite de pe urma lui.

Personaje Miles Ahead

Miles David – genial, insa capricios, dependent de droguri si de alcool, orgolios, foarte orgolios. Nu se sfieste sa bata oamenii sau sa foloseasca arme de foc, nici un stres.

Dave Braden – atarnache. Reporter, incearca sa-si faca un nume, cumva pe barba lui Miles David. N-are scrupule, este intrigant, bagacios etc. Isi schimba pana la urma parerile insa.

Frances Taylor – muza lui Miles. Un soi de Yoko Ono (daca am retinut eu bine numele). Ea este cea care il ajuta cumva pe Miles sa-si revina, sa se resusciteze. Ca de obicei, femeia e muza stiti cum se spune.

Parerea mea

Este un film despre care nu prea sunt multe de spus, trebuie sa-l vezi. Cum ziceam, este autobiografic insa ne prezinta viata lui Miles Davis cumva intr-un moment de cumpana. Trateaza exact bucata asta din viata lui, cat a avut probleme si pana s-a facut bine sa zicem, a reintrat pe fagasul normal.

Este un film destul de bun, cel putin daca apreciezi muzica si pe acest cantaret legendar, world-wide. Mie mi-a placut, este o drama buna, merita un 6.5. Vi-l recomand cu draga inima.

Ce nu prea mi-a placut la el, este prezentarea incalecata. Erau bucati de flash-back destul de dese si cumva la un moment dat au devenit obositoare si haotice.

Ca de obicei, inchei prin a va recomanda sa va abonati la blog (dreapta sus) si pe facebook. De asemenea, va recomand sa va uitati si prin celelalte recenzii de filme de pe site.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *