In clar cu Rosia Montana imagine

Mesaje subliminale rap, Norzeatic

Astazi vreau sa discutam despre o piesa veche, lansata acum mai bine de un an, In clar cu roșu Montana de la Norzeatic.

Mesaje subliminale rap, Norzeatic, In clar cu Rosia Montana

Despre Norzeatic nu prea are rost sa zic multe. Daca nu-l stii si n-ai auzit nici de Vexatu Vexx sau de Mc Geamite Galigan sau de Norzeatic si Kdhija si cele doua albume scoase in aceasta formula atunci opreste-te aici din citit. Deschide un google, search si asculta tot ce prinzi in special tot ce gasesti in formula Methadon 3000 si Delikt, n-o sa regreti.

Piesa e tare, este evident un manifest impotriva exploatarii de la Rosia Montana (si nu numai) si a beneficiat si de un clip. Inainte de toate, o puteti viziona mai jos (priviti cu atentie).

Ce m-a frapat, a fost clipul. Urmarindu-l cu atentie de mai multe ori (la un moment dat din intamplare), am observat diferite mesaje subliminale rap, introduse pe parcursul clipului. Unul dintre aceste mesaje este cel ce apare foarte clar la minutul 1:11-1:12 si este reprezentat de un „M” mare rosu pe care scrie „Monsanto” (mai multe detalii despre ce inseamna Monsanto, aici).

Intamplator sau nu, dar 1:11-1:12, la o cautare pe net, ambele intervale de cifre corespund unor versete din Biblie, cu stricta legatura cu plantele, cu fructele, legumele etc. Adica exact ce vrea Monsanto sa distruga prin sustinerea agriculturii cu plante modificate genetic si nu numai.

Desi nu prea sunt de acord cu mesajele subliminale rap sau nu, nu prea imi place modul cum sunt ele transmise, Norzeatic a reusit sa fie cumva rap si prin video sa zic asa, nu doar prin audio.

Tu cum vezi lucrurile, ti se pare normal sa transmiti mesaje subliminale prin muzica rap?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.