afis film Masacrul din Texas 1974

Masacrul din Texas, horror din 1974

Azi urmeaza recenzie pentru cel mai grotesc (ca sa nu zic scarbos) film vazut vreodata. „The Texas Chainsaw Massacre” (Masacrul din Texas), varianta originala din 1974.

Este considerat un clasic al filmelor horror, dovada si faptul ca s-au realizat pana acum 3 remake-uri si un mini-serial de televiziune.

Atentie! Articolul poate contine urme de spoilere!

sinopsis Masacrul din Texas

Filmul este bunicel ca poveste si joc actoricesc. Doar pentru decoruri, as da lejer un 10, atmosfera data de casele parasite si creepy, simbolistica obiectelor imprastiate de colo-colo, arta din oase de animale/oameni toate ridica sus de tot stacheta. Pe scurt, este o poveste noua probabil pentru acea vreme dar foarte fumata pentru vremea asta, 5 tineri (cifra magica) pleaca cu o dubita in vizita la fosta casa a doi dintre ei (frate si sora). Pe drum iau un autostopist care le face o gramada de probleme pana sa scape de el (un avertisment pentru ce urma sa se intample) si ajung pana la urma la casa cu pricina. Acolo incep sa observe diverse oase/chestii dubioase dar evident nu le baga in seama si la un moment dat incepe macelul.

Scenele de groaza, cele ce prezinta uciderea victimelor sunt spectaculoase in ceea ce-i priveste pe 4 dintre ei, pentru ca exista si o eroina ce se lupta cu disperare sa scape cu viata. Aici mi se pare ca da cu virgula in scenariu pentru ca 4 dintre ei sunt omorati rapid, fara probleme in timp ce se chinuie jumatate de film sa o ucida pe ce-a de-a 5-a persoana. Exista de astfel niste scene care mie mi s-au parut amuzante dar fara intentie pentru ca o buna parte din film victima si criminalul se alearga ca la maraton tipand din toti plamanii.

ochiul critic

Cam atat despre film, eu zi ca merita urmarit de curiozitate. Nu este insa pentru cei cu un stomac sensibil, pentru ca mai mult sau mai putin direct (in functie si de cat de bine vezi chestiile din background) este sugerat canibalismul si asta s-ar putea sa-ti taie cheful de friptura pentru o vreme. „Masacrul din Texas” ar fi bun pentru cei care vor sa tina post de Petru si Pavel sau orice alt post.

Daca esti insa fan horror, n-ai cum sa nu vrei sa vezi filmul asta.


trailer aici


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *