mama si copilul vector colorat

Mamele – mancare, ordine si graba

mama si copilul vector coloratMamelor din lumea toata, avem o singura rugaminte la voi: mai lasati-ne in pace. In discutiile cu diversi prieteni, cunostinte dar si prin puterea observatiei, am zis sa vedem ce au mamele in comun?

In primul rand, sunt unite de miracolul nasterii. Fiecare mama, are asta in comun, a nascut macar o data.

In al doilea rand, mai au ceva in comun: mancarea, ordinea si graba.

Ai fost vreodata pe la vreun prieten acasa cu vreo ocazie sau pur si simplu si sa fie si mama lui acasa? Atunci stii despre ce vorbesc.

Cu rol de exemplificare, acum ceva vreme eram pe acasa pe la un amic. Era ziua lui sau ceva de genul si ne-am dus sa-l luam de acasa. Era vreo 12:00 ceasul, miezul zilei. Fiecare dintre noi venise de acasa. Ajunsi la el, am dat de el, de si de parinti, la care ne adaugam noi, vreo cativa insi.

Abia intrati pe usa, ne-am trezit indemnati la masa serios de mama sarbatoritului: hai mancati, nu mancati? luati si mancati, ca pentru voi le-am pus!? Am apreciat ospitalitatea dar toti veneam de acasa. Cat sa mananci boss? Nu intra deloc. Asta nu a oprit-o sa insiste de o gramada de ori. Ca sa scapam de cicaleli, a trebuit sa luam pana la urma cate ceva de mancare, sa bagam in noi asa, fortat sa ne stea in gat.

Doamna insa nu era multumita si chiar s-a suparat un pic ca n-am mancat mai mult. Zici ca eram copii din Africa si venise Craciunul si noi nu apreciam.

De ordine ce sa mai zicem? Daca ar fi dupa ele, ar trebui facut curatenie in fiecare zi. De ce? Poate pentru ca pe vremuri asta reflecta harnicia si vrednicia femeii. Mie mi se pare insa ca nu mai este valabil. Timpul mi se pare mult prea pretios pentru a-l irosi tot timpul pe curatenie. Apoi, ce satisfactie iti aduce? Nici mie nu-mi place sa traiesc in jeg, ca un porc. Dar nici daca fac curat nu ma bucur atat de mult. Foarte rar.

Graba strica treaba – este un slogan care nu a ajuns si la urechile mamelor. Mama are telefonul cu vreo 10 minute inainte, minim. De asemenea, daca trebuie sa ajungem undeva la 6 sa zicem, si dureaza 30 de minute pana ajungem acolo, dupa mama, vom pleca de acasa pe la 16:30. De ce? Dumnezeu stie dar are ea o logica.

Tu ce zici, ce alte trasaturi mai au mamele in comun?


sursa imagine: publicdomainvectors.org

2 thoughts on “Mamele – mancare, ordine si graba”

  1. Oooh!De unde sa incep? Se baga tot timpul in viata ta, are impresia mereu ca le stie pe toate chiar si cand copilul ei are 30 de ani si poate e mai la curent cu mai multe decat ea care mai mult sta in casa iar la TV se uita doar la stiri si mondenitati. Se plange tot timpul de cat de multe face si cat se sacrifica pentru copii de parca ar fi singura mama de pe planeta care face toate astea. Lucruri mai grave decat treaba cu imbuibatul care intr-un fel e simpatica.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *