Malcolm X

Malcolm X, in 1964

Filmul de azi este pentru toata lumea insa in special pentru rapperi. Eu asa zic. Daca esti rapper, daca asculti hip-hop, n-ai cum sa nu fi auzit de Malcolm X. Nu cred ca exista mc de culoare cel putin care sa nu fi facut macar o data vreo referinta despre Malcolm X si Martin Luther King.

Ambii sunt personaje de referinta in istoria afro-americanilor si sunt stimati si respectati inca si probabil vor fi pentru totdeauna.

Cine a fost Malcolm X?

Un tip care s-a nascut in 1925 si a prins toata perioada de aur a rasismului in statele unite. Exact perioada in care negrii erau foarte oprimati, cand exista segregare rasiala si toate treburile de genul asta.

Ca orice negru care se respecta si care a crescut in ghettouri (imi cer scuze daca sunt un pic rasist aici, nu asta e intentia)  a avut un inceput greu in viata. A ramas orfan de tata de cand era mic si ulterior a ramas si fara mama. Asa ca a cam crescut prin orfelinate si asta l-a facut un pic gangster. Probabil asta era visul fiecaruia cand era mic, el l-a si trait ce sa zic.

Cariera asta a lui l-a dus insa la 20 de ani in inchisoare, unde a devenit un membru al Nation of Islam, un soi de miscare islamica. In scurt timp calitatile lui native l-au ajutat sa devina unul dintre cei mai influenti lideri ai acestei miscari. Din pacate, mai tarziu asta i-a cauzat si decesul.

Timp de mai multi ani, pana la asasinarea lui, Malcolm X  a fost un foarte influent membru al comunitatii sale si un aprig militant pentru drepturile omului si a afro-americanilor in special.

Este un film interesant cu siguranta, unde cred ca Denzel Washington a avut un mare aport. Eu o sa-l vad cu siguranta, in calitate de rapper n-am cum sa-l ratez in continuare.

Nu uitati si de celelalte filme clasice pana data viitoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *