Life, life, dar pana la urma cam fara viata | film 2017

Unul dintre filmele pe care le-am asteptat anul acest, „Life”, speram sa fie un super-film. Mi-au placut mereu SF-urile si nu m-au deranjat deloc, nici daca erau horror – thriller. „Alien” este de exemplu una din francizele mele preferate.

Ca atare, m-am asteptat si ca „Life”, sa fie tot pe acolo, sa fie un film smecher. Nu prea a fost cum m-am asteptat eu.

#sinopsis Life

Pe undeva prin spatiu, exista o statie spatiala internationala. Printre altele, au misiunea de a cauta viata in spatiu si pe Marte, unde au trimis recent o sonda. Sona se intoarce cu niste mostre de sol dar si cu o celula, o singura celula dintr-un organism ciudat.

Biologul statiei se pune pe treaba si incepe sa-i dea „de mancare”. Fiindca n-are voie cu shaorma, il hraneste cu niste oxigen dar si dioxid de carbon, caldura, electricitate, din astea. Ehei, organismul nostru se pare ca are gene bune, fiindca incepe sa creasca fara sala si fara steroizi, intr-o zi cati altii in zece. In curand, devine un soi de caracatita-meduza, foarte puternica, cu muschi si cu creier in egala masura ce incepe sa-si cam faca de cap cu statia si locuitorii ei.

Pe undeva seamana cu Alien ca idee si ca poveste dar este diferit din anumite puncte de vedere. Creatura noastra de aici este una la fel de vorace precum alienii, dar este mai finuta in modul sau de a lupta, nu este la fel de spectaculoasa, insa poate fi mai scary, tocmai de aia.

Se pune intrebarea daca poate fi oprita creatura asta? Oare de aia nu mai e viata pe Marte, din cauza asteia si a alora ca ei? Nu stiu, vezi daca te uiti la film.

#ochiul critic

Este un film cu o idee interesanta, executat corect. Scenariul este interesant, actorii au jucat bine, chiar n-am reprosuri, insa filmul nu reuseste sa rupa. Nu este un film slab, dar nici genul de film care sa te tina acolo, captiv, pe tot parcursul.

Lipseste ceva, desi nu prea as putea preciza ce. Este posibil sa fie din cauza faptului ca are o poveste cliseica pana la un punct, asemanatoare cu multe alte filme. Practic, desi este un film interesant ca poveste si bine facut, nu prea aduce elementul surpriza, cam asta cred ca este problema, lipseste ineditul.


sursa imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *