captura de ecran lache in harem 1927

Lache in Harem, cel mai vechi film romanesc din care mai exista imagini

Deschidem rubrica de recenzii filme cu un film romanesc. Este vorba despre Lache in Harem, relizat in 1927. Evident ca vorbim de un film alb-negru. Nu este primul film romanesc dar este printre primele. Primul film romanesc sau mai degraba prima filmare a fost parada regala de la 1897.

Dupa parerea mea cel putin (si ma puteti crede ca am cautat o gramada) este cel mai vechi film romanesc ce poate gasit pe youtube.

Evident, avand in vedere anul realizarii este vorba despre un film mut, fara sonor. Varianta care poate fi gasita pe youtube are si muzica, adaugata probabil de uploaderul respectiv (este mai mult un soi de colaj/diafilm, de inteles avand in vedere anul realizarii lui).

Ca gen ar putea fi incadrat la categoria filme de comedie si chiar pe undeva la fantezii/fantastic prin prisma subiectului abordat.

#sinopsis Lache in Harem

Filmul este despre un tanar ce adoarme pe malul unui lac si are un vis, despre un harem. Isi urmeaza visul doar ca acesta nu este deloc cu happy-end asa cum spera el.

Eu l-am gasit intamplator si sincer m-am uitat de curiozitate, eram chiar foarte curios sa vad cum arata un film din 1927, romanesc. M-a surprins relativ placut, este destul de ok pentru un film alb-negru. Ce m-a surprins mai ales, sunt scenele de „nuditate/erotice”, la care nu ma asteptam, avand in vedere moravurile acelor timpuri. Le-am surprins mai jos, in print-screen-uri.

Si povestea noastra incepe cu Lache, care se plimba pe malul lacului Floreasca.

Aparitia lui, starneste panica mare printre doamnele ce se scaldau pe malul lacului, ba chiar duce la o mica atingere lesbianica. Alungat cu pietre de gloata furioasa, Lache al nostru se retrage pe un alt mal, unde mananca, citeste si intr-un final … adoarme.

Este „trezit” de un turc, pe care il urmeaza si ajunge astfel in haremul acestuia, unde face un pic si pe dj-ul. Lache al nostru, se simte foarte bine, mai ceva ca in Bamboo, dar luat de val pipaie una dintre favoritele gazdei sale, ceea ce il duce direct in temnita.

Acolo intalneste si hraneste o tanara, ce fusese rapita si intemnitata ulterior pentru ca nu cedase avansurilor „stapanului sau”.

Si cam pe aici se cam incheie. Varianta completa din pacate nu se gaseste pe nicaieri, sau cel putin eu n-am gasit-o. Bucata incarcata pe youtube, este mai mult o secventa, cum spuneam si la inceput este un soi de colaj.

Filmul poate fi vizionat online direct pe youtube.

Sursa imagine: captura de ecran youtube

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *