afis l.a. originals netflix

L.A. Originals 2020 – documentar hip-hop

Ai auzit de Estevan Oriol si de Mister Cartoon? Nu? Nu e nicio rusine, nici eu. Dar acum stiu cine sunt pentru ca eu am vazut LA Originals si iti recomand si tie sa-l vezi.

sinopsis L.A. Originals

Este un film documentar am putea sa-i spunem asa, despre ce se intampla prin LA si cum niste baieti au ridicat cultura chicano la rang de arta. Pentru cine nu stie, chicano inseamna cumva un amestec intre cultura mexicana adusa de imigranti si cea americana.

Estevan Oriol, este fotograf, filmograf, regizor (daca am retinut bine), puternic implicat in cultura hip-hop inca de la inceput. Sunt o gramada de materiale de ale lui pe care sigur le stii dar habar n-aveai ca sunt facute de el.

Ca de exemplu, stii celebrul semn L.A facut din degete? El a adus asta lumii, fiind primul care a pozat o fata facand acest semn iar poza a ajuns un simbol mondial. Il cam recunoastem cu lejeritate cu totii.

Sunt prezente in documentar filmulete si footage de prin backstage-uri de prin turnee, video-uri etc.

De asemenea, au un mare rol in poveste The Soul Assasins, fiind o comunitate creativa in care erau implicati si cei doi, Estevan Oriol si Mister Cartoon.

Sunt tot felul de povesti si interviuri, probabil Snoop Dogg fiind cel mai cunoscut dintre toti invitatii prezenti. De asemenea, cineva povestea ca pe vremuri, pirateria era pedepsita, chiar de artisti. Este o bucata in documentar cand se spune ca la concertele Cypress Hill de exemplu, inainte de concert, Dj Muggs si alti baieti, isi puneau glugile pe cap si se plimbau prin multime. Cand intalneau oameni care vindeau cd-uri (piratate cu ei, desigur), tricouri etc. le „spuneau” cate ceva direct in fata, daca ma intelegi.

Mr. Cartoon, smecher si el. Mexican pur sange, cunoscut in industrie pentru tatuajele si artwork-urile sale dementiale. A devenit un simbol al industriei hip-hop si foarte dorit, toti artistii isi doreau sa aiba un tatuaj facut de el. De altfel, nu o data mergea cu artistii prin turnee si facea tatuaje pe loc.


Trailer aici.


Daca iti place hip-hop-ul dar si street culture-ul, atunci iti recomand sa te uiti la acest documentar. Vei mai afla inca o bucatica din ceea ce inseamna hip-hop, LA si ce se intampla pe strazile de acolo nu mai tarziu de acum 20 de ani.


sursa imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *