Salve. Am zis ca revenim la filme mai vechi, ma tin de cuvant dom’le. 🙂 Ca atare astazi vorbim despre „The Story of Mankind” un film istoria omenirii as putea spune.
#film Povestea omenirii
Peste film am dat ca de obicei din intamplare, gasind posterul. Initial am vazut si nota mica de pe IMDB (4.9) si n-am avut chef sa ma uit. Insa m-am uitat la trailer si mi-a placut suficient de mult incat sa-mi doresc sa-l vad cap coada.
Filmul este bazat pe cartea omonima a lui Hendrik Willem van Loon scrisa in 1921. Este o carte pe care el a scris-o pentru copii lui, ca sa-i ajute sa invete despre istoria lumii. A reusit insa sa scrie una din cele mai iubite sau interesante carti pentru copii ever.
#Sinopsis Istoria omenirii
Filmul ne prezinta un proces ce are loc undeva in… cer. Ce s-a intamplat? Omenirea, sub atenta obladuire a domnului Scratch (satana, normal) s-a apucat sa faca bomba atomica. Le-a reusit constructia muult mai devreme decat se asteptau. Tribunalul s-a adunat sa vada daca ii ajuta sau ma rog, ii opresc sau ii lasa sa-si faca de cap.
De partea oamenilor trebuia sa vina Adam insa se simtea rau si n-a mai venit ca atare vine Spiritul Omenirii.
Acesta incepe un dialog in contradictoriu cu domnul Scratch, fiecare dintre ei trebuie sa aduca instantei argumente pentru distrugerea sau nu a omenirii. Cu aceasta ocazie, fiecare invoca personaje ale istoriei si trec prin diferite perioade.
#personajele principale
Judecatorul – Smecher. Postura de Gigi Becalli, incruntat ca Vadim (O.I.P) sigur pe sine. Foloseste ciocanul mai des ca un fierar, este sever dar corect. Este obiectiv si impartial.
Domnul Scratch – Drac, nu alta. Tot ce e mai rau pe lume, militeaza din greu pentru distrugerea omenirii. Doar el a facut bomba atomica cu mare satisfactie si doar el a impins la multe din pacatele omenirii.
Spiritul Omenirii – Drept, corect, cinstit. Este constient de problemele omenirii, nu le neaga insa incearca sa demonstreze ca exista si o parte buna.
#ochiul critic
Este un film destul de bun. Nu te rupe in doua insa nici nu te plictiseste. Ideea de baza mi s-a parut foarte interesanta si probabil la momentul acela era fresh.
Mi s-a parut de asemenea foarte solicitant sa aiba decoruri care sa treaca prin toate perioadele lumii. Cred ca au muncit, nu gluma.
De asemenea sunt si actori buni, destule vedete insa parca lipeste cineva. Cum a scris cineva pe un site de filme, prea multe staruri parca se anuleaza reciproc.
Este insa un film pe care vi-l recomand, merita vazut pentru dialogul bun, spumos.
Eu pe langa film sunt foarte curios sa citesc cartea sau ma rog, sa o ascult. Am gasit-o audiobook si o sa o ascult cu nerabdare la munca.
https://www.youtube.com/watch?v=r7pX4en1cDA&index=2&list=WL
Daca nu v-a placut filmul, va invit sa dati un ochi prin recenzii filme. De asemenea, va invit sa va abonati si sa ma ajutati cu un share daca v-a placut articolul!
Sanatate!
P.S Imaginile au fost preluate de pe wikipedia.