captura de ecran film intoarcerea vlasinilor

Intoarcerea vlasinilor

M-am intors cu al doilea film din „seria” Vlasinilor si anume „Intoarcerea vlasinilor”. Mi-a placut si acesta, este o continuare destul de buna. As zice totusi ca nu se ridica la nivelul primului, dar cred ca am impresia asta din cauza faptului ca este cumva mai putin activ, in sensul ca este mult mai introspectiv si accentul cade mai mult pe lupta interna a omului cu patimile si cu el insusi.

#sinopsis „Intoarcerea Vlasinilor”:

Filmul continua desigur actiunea din „Plecarea vlasinilor„. Este continuata lupta vlasinilor cu stapanirea, o lupta impartita pe doua fronturi: cei de peste munti, ce au trecut cu turmele de oi sa le salveze si cei ramasi acasa. Accentele insa se muta cumva catre noul primar, Nicolae Branca, dornic de marire inca din timpul „domniei” predecesorului sau. Acesta este insa prins intr-o lupta interioara, intre iubirea sa din tinerete Iustina (pe care el o salveaza de la moarte), intre datoria fata de oameni si intre dorinta sa uriasa de marire, de inavutire. Pe masura ce avanseaza actiunea creste si puterea si pofta de putere a „eroului” nostru declarand la un moment dat ca „galbenul este singurul lucru din lumea asta care nu pute„.

Iubirea de avere, il face pana la urma sa uite cu totul rolul sau si datoriile sale fata de obste, ajungand sa-si exploateze fara mila propii compatrioti. Lupta insa ia o alta intorsatura in momentul in care aliatii sai din randul poporului se prind de marsaviile facute de el. Pe undeva, personajul Branca aduce cu Ion, fiindca telul e acelasi si are cam aceleasi probleme, doar modul de actiune este diferit.

Si aceasta parte a seriei primeste un 9 de la mine, merita vazute ambele si pe ambele le puteti vedea pe youtube.


Trailer aici


 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *