Desene in creion Suier

Instrumentale hip-hop – Suier

Desene in creion Suier

Am zis ca ar fi cazul sa mai postez si pe la capitolul „Instrumentale hip-hop” nu de alta, dar de asta am pornit sa bloggaresc, ca sa am unde sa-mi prezint beaturile. Intre timp, proiectul sa-i zic asa, a mai prins si alte directii si s-a transformat in ceea ce se poate vedea acum.

O sa incerc ca pe viitor sa scriu cate ceva la fiecare din creatii, indiferent ca e vorba despre beaturi, vectori, schite, recenzii filme etc.

In cazul de fata, „Suier” este un beat facut acum circa 18 luni, este unul dintre primele mele beaturi si in orice caz primul facut fara sampling. M-a inspirat o bucata de bass dintr-un film, cred ca era un western. Initial pornisem pe ideea de sampling, am samplat bass-ul respectiv si am incercat sa-l transform intr-un beat dar nu prea imi placea cum suna. Ca atare, am inceput sa caut si sa adaug diverse sunete ce mi-au placut si mi s-a parut ca se potrivesc cu restul. Am gasit acele corzi care mi-au placut mult fiind foarte dark, apoi am gasit si acele mici viori pe care le-am manipulat in diverse feluri si tot asa. Am sters apoi acel sample si au ramas sunetele mele la care am incropit eu o linie de bass. Recent, am curatat dar si imbunatatit linia de tobe dar si restul beatului (erau niste probleme pe acolo), i-am facut un artwork si am zis ca ii pot da drumul pe net, dupa ce i-am adaugat si o pojghita de mix si master, n-avea deloc.

M-am gandit recent ca procedez in mod gresit, pentru ca am niste beaturi ce cred eu ca sunt alea „bune”, de duminica pe care le-am tot tinut pe acolo zicand ca pe masura ce mai invat chestii, revin la ele si le mai bibilesc. Este o idee proasta, pentru ca asa am tendinta de a sta pe aceleasi beaturi si nu am mai acord atentie/timp proiectelor noi, in ciuda faptului ca am strans cateva zeci de sample-uri. Ca atare, pe masura ce mai primenesc cate un beat si il consider suficient de ok, ii voi crea un artwork dupa care ii voi da drumul pe net.

Nu stiu ce parere aveti voi, dar eu am o parere buna despre acest beat, este de fapt beatul meu preferat, imi place cel mai mult dintre tot ce am facut pana acum. Il vad potrivit unui film cu alieni sau in orice caz un subiect dark.

De asemenea si artwork-ul imi apartine, este inspirat de un desen luat de pe o carte veche, la care am adaugat niste elemente propii, am scanat schita si am bagat-o apoi intr-un program de grafica si i-am mai adaugat o bucata de hartie veche ca sa ii dau un pic un stil retro.

Beatul il puteti asculta mai jos si nu ma supar deloc daca imi scrieti mai jos daca va place sau nu.

Sanatio!

Gasiti aici si alte beaturi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.