Imbratisarea sarpelui – salvarea vine din Amazon – 2015

Imbratisarea sarpelui – numele sau original este (El abrazo de la serpiente, pentru ca este un film columbian de origine) este un film aparut in 2015. Cand am dat de el ma asteptam la un film cu ceva triburi amazoniene si din astea (imi plac mereu filmele de genul, nu le ratez).

# sinopsis Imbratisarea sarpelui

Film subtil de profunda cautare in sine dar si in lumea exterioara, Imbratisarea sarpeului, este un film ce poate pune pe ganduri pe fiecare dintre noi.

Este un film inspirat de fapte reale. Scenariul are la baza calatoria a doi oameni de stiinta prin jungla amazoniana si insemnarile lor, cam singurele contacte sau dovezi despre anumite triburi si obiceiuri ale acestora.

Filmul merge pe doua planuri, este o impletire intre trecut si viitor si are in prim-plan aceeasi persoana, Karamakate, un shaman ultim supravietuitor al tribului sau. Cand era tanar, acesta este abordat de Theo, un savant german si de Manduca, servitorul acestuia. Theo este grav bolnav si are nevoie de ajutor, putand fi salvat doar de o planta magica, Yackruna.

Desi refuza initial, pana la urma Karamakate accepta sa-l ajute pe acesta si sa-l duca la locul unde creste acea planta.

Peste 40 de ani, acum batranul shaman este abordat de Richard (daca am retinut bine numele), un savant ce cauta aceeasi planta dar din motive stiintifice. El se bazeaza pe insemnarile lui Teo insa el nu are nevoie de ajutor, nu este bolnav.

Pentru shaman insa, calatoria reprezinta o a doua sansa, ce ii permite sa-si repare din greselile trecutului si sa-si indeplineasca astfel rolul, misiunea aici pe pamant.

#ochiul critic Imbratisarea sarpelui

Tot filmul are la baza un mesaj puternic, ce spune ca trebuie sa te cauti, sa te impaci cu tine, sa cauti in tine, sa visezi si sa te regasesti. Asta este sugerat si de calatorie in sine, calatoria de-a lungul Amazonului si incercarile de pe drum. Sunt lupte, atat cu ceilalti cat si cu tine insuti.

Avem de asemenea o comparatie subtila intre omul modern, ce se bazeaza pe stiinta, pe fapte si pe ratiune si omul naturii, mult mai liber, ce intelege mult mai multe lucruri fiindca el traieste si simte cu tot corpul, in timp ce omul modern doar cu ce trece prin creier.

Unul dintre mesajele filmului ne indeamna sa visam si sa ne dam frau liber naturii, ca sa putem trece mai departe, sa ne putem descoperi si de ce nu, vindeca.

Este un film interesant pe care ti-l recomand cu draga inima. As zice ca e un film psihologic amestecat cu actiune, un film care recomanda sa revii la origine si sa fii echilibrat.


Trailer aici: https://www.youtube.com/watch?v=vS73P3hZvPA


Sursa imagini: impawards com si pixabay.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necesare

Colecteaza informatii despre utilizator

comment_author_{HASH},comment_author_email_{HASH},comment_author_url_{HASH},wordpress_{hash},wordpress_logged_in_{hash}

Google Analytics

Colecteaza informatii despre utilizator prin Google Analytics

_ga,_gid,_gat,AMP_TOKEN,_gac_UA-66259855-1