poster film 1917 hearts of the worlds

Inimile lumii

Salut. Daca-i sambata, revin cu un film din seria #cele mai bune filme. Sper sa nu fiu acuzat de „Griffithinism” pentru ca este tot un film regizat de D.W Griffith. „Hearts of the World” (Inimile Lumii) este al treilea film prezentat aici realizat de el, dupa „The birth of a Nation” si „Intolerance„. N-am facut-o intentionat, doar ca el a realizat niste filme foarte, foarte bune, de referinta pentru toata cinematografia.

print-screen hearts of the world 1917
https://www.youtube.com/watch?v=1INgb1d0IFs

Filmul este unul de dragoste si de razboi. Mai corect spus, este un film de propaganda, sponsorizat de guvernul britanic pentru a schimba perceptia neutra a oamenilor despre razboi. Aveau nevoie de oameni care sa sustina razboiul. Ca atare, s-a luat decizia realizarii acestui film.

Cum spuneam filmul este o poveste de razboi in care s-au strecurat accente dramatice, de dragoste. Intr-un satuc din Franta, locuiesc doua familii, una langa alta. Ca de obicei, baiatul se indragosteste de fata vecinilor si invers. Apare insa razboiul, care ii desparte si in care se angreneaza si baiatul desi este american, crede insa ca trebuie sa lupte pentru Franta, deoarece acolo a locuit el. Povestea se complica si ia o intorsatura urata cand rudele lor cam sunt ucise, fata are si ea niste probleme, ba mai apare si un ofiter neamt la mijloc si chestiuni de acest gen.

Ca si celelalte prezentate in aceasta rubrica si „The Hearts of the World” poate fi vazut gratuit si legal pe youtube.

Hearts of the world

Sanatate!

Referinte:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *