memorii nu

Giacomo Casanova un cuceritor sau un #metoo?!

Memorii de Giacomo Casanova… un nume care a dainuit peste veacuri. Ce sa zic, omul asta si-a facut un nume folosindu-si penisul. E un soi de Terente da’ ceva mai domn, nu prea mult insa. Daca mai traia in ziua de azi cu metodele lui, era parte din #metoo, fara niciun dubiu.

Avand in vedere ca se numeste Memorii, evident, cartea este o biografie. Asadar avem povestea lui de la inceput, de cand era bididiu. Pe masura ce creste apar si problemele in dragoste si aventurile.

E o carte pe care n-am terminat-o. Este greoaie, scrisa in stilul acela medieval pe care eu nu-l diger. Am mai renuntat la carti considerate clasice din cauza asta, imi pare rau.

Nici nu prea vreau sa vorbesc prea mult despre cartea asta pentru ca pe mine nu m-a spart.

Ce nu inteleg eu insa, este de ce il consideram pe domn Casanova asa, mare cuceritor. Din punctul meu de vedere, a fost un jegos. Nu era cuceritor, era santajist, profitor, hartuitor si tot asa. Mai degraba pradator sexual decat cuceritor.

Cel putin partial, o parte din aventurile lui n-au fost cuceriri, ci au fost santaje. Este o poveste cu o tipa cu care merge el in aceeasi trasura si o santajeaza pe asta sa si-o traga cu el. Nici vorba de cucerire, ci SANTAJ.

Genul de treaba pentru care azi ai cam face puscarie si nici n-ai sti sigur daca pentru viol, pentru santaj etc.

Ma repet, pentru mine omul n-a fost un cuceritor. A fost un jegos. Cel putin atat cat am citit eu din carte.

Mai mult de atat nu prea am ce sa zic despre cartea asta. Nu prea o recomand, doar asa, sa arunci un ochi pe ea sa vezi cam despre ce era vorba avand in vedere subiectul. Dar cam atat. Pentru mine e bleah.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *