Fresh Dressed, documentar hip-hop

Mișcare, fenomen, sub-cultură etc. Hip-hop-ul poartă multe nume dar e clar că este separat de restul lumii sau cel puțin așa a fost la început. Trecând peste toate, peste gangsteri, peste înjurături (sunt încă oameni care doar atât sunt în stare să perceapă din hip-hop) mișcarea asta a fost creativă.

Da, foarte creativă chiar pentru că a creat totul cam de la zero și ce făceau o mână de copii prin Bronx a ajuns să influențeze lumea, la propiu.

Hip-hop-ul n-a fost o mișcarea creativă doar muzical ci una creativă până în măduva oaselor. Asta pentru că au inventat/reinventat și modul de a asculta muzica, modul de a face muzică, modul de a gândi, de a merge, de a dansa etc.

Evident, toți acei grafferi, breakeri, rapperri au avut nevoie de un stil și când venea vorba de haine. Desigur, l-au creat și pe acesta și copii de ieri au devenit designerii de azi. Nu digerau brandurile de atunci, de altfel nu aveau nici bani ca atare s-au apucat să-și facă propiile branduri. O genială mișcare de antreprenoriat.

Așa a început atunci, așa se întâmplă și acum. Cam fiecare artist mare de afară cel puțin, are propia linie de îmbrăcăminte, ce dă savoare oamenilor de prin cartiere.

Asta încearcă să ne explice acest documentar și pentru asta apelează la oameni precum Pharell, P. Diddy, Kanye West etc.

Îl recomand cu drag, este un documentar frumos, interesant cu condiția să-ți placă un pic hip-hop-ul.

Sursă imagine: http://freshdressedmovie.com/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *