Fratele urs – desene animate Disney – 2003

De mic auzi că trebuie să îi asculți pe cei mai mari, să îți asculți părinții dar și frații mai mari. Cine are însă urechi pentru așa ceva atunci când e mic? Nimeni, așa gândește și Keenai, eroul principal din Fratele Urs.

Fratele Urs este o animație din 2003, marca Disney, ieșită de sub bagheta celor doi regizori, Aaron Blaise și Robert Walker și cu actori precum Joaquin Phoenix, Jeremy Suarez sau Jason Raize.

Filmul ne spune o poveste frumoasă, interesantă, numai bună să-ți captiveze și alimenteze imaginația. Tema filmului este una clasică, aplicată într-un mod fresh, cel puțin pentru acum 14 ani, dar hai să vedem despre ce este vorba.

#sinopsis Fratele Urs

Într-un trib de inuiți, trăiesc trei fați, Sitka, Denahi și Keenai. Se respectă desigur și această temă, trei frați, Sitka cel înțelept, Denahi, mijlociul ok-ish și Keenai, drac împielițat, zburdalnic și teribilist.

Cel mai mic are reacții necontrolate, nu este suficient de matur să învețe să aștepte. Își dorește multe lucruri și le vrea acum!. Din păcate pentru el, asta nu prea se poate. Când își bate joc de tradiție și de cam tot, universul în sine se gândește să-i aplice o corecție.

Keenai are o singură dorință mare. Să vină mai repede ritualul ăla nenorocit care ar fi trebuit să-i aducă totemul dorit și să-l transforme în bărbat. Când ajunge să fie inițiat, mezinul nu este mulțumit de totem și îl refuză. Motivul său? Vezi Doamne, nu era destul de bărbătesc! Acum nu că vin în apărarea vraciului, dar nu era ca și cum i-au dat-o pe Hello Kitty.

De aici i se trag și problemele, fiind răspunzător de ce pățește unul dintre frați și  transformându-se, fără să fie nevoie să se dea de trei ori peste cap. S-a transformat în fix ceea ce a urât toată viața sa și de acum înainte are o nouă misiune: trebuie să învețe, să fie mătur și responsabile.

Oare va reuși alintatul nostru Keenai, inuit de bani gata?

#ochiul critic Fratele Urs

Animație bună, cu un scenariu consistent și bine închegat. Este un film de animație care mi-a plăcut și m-a amuzat destul de mult. De asemenea, având în vedere tipul de film, Fratele Urs online poate fi urmărit de toată familia, de la copii la bunici.

Mie mi s-a părut că este un film creativ și plăcut, te las cu trăilerul, sper să-ți placă și ție.

Sursă imagine: captură de ecran trailer youtube

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *