Filme intr-un univers paralel

filme intr-un univers paralel

Imi plac filmele desi in ultima vreme nu prea mai am timp sa ma uit la ele. Incerc sa-ti spun si tie despre filmele pe care le vad eu, ca sa nu-ti pierzi si tu timpul cu ele. Cam despre asta este vorba si azi, vorbim de o mini-franciza, despre doua filme intr-un univers paralel.

1975 The Land That Time Forgot

Este un film ciudatel, un film in care actiunea se petrece in timpul celui de-al doilea razboi mondial. O nava britanica este scufundata de un submarin german. Supravietuitorii il captureaza norocos si ajung relativ din greseala intr-un tinut nou Caprica (cred) si supranatural, tinut cu dinozauri, oameni salbatici, flora si fauna primitiva etc. Ramasi fara combustibil germani si englezi la un loc incearca sa conlucreze ca sa plece de acolo. Daca reusesc sau nu, ramane de vazut.

Film interesant ca idee, dar haotic. Adica din 90 de minute submarinul are nevoie de 30 ca sa ajunga in “rai”, mult de tot, prea mare intriga mai ales ca nu dezvaluie mare lucru. Restul filmului, mi se pare pe undeva de propaganda, pentru ca in film se fac niste studii pe oamenii primitivi gasiti sau chiar pe fauna, flora etc. Este implementata ideea ca oamenii sunt mai evoluati cu cat sunt mai spre nord fata de cei din sud, ce au ramas la stadiile primitive.

I-as da un 5 n-am gasit nimic deosebit la el. Nu l-as recomanda. Va recomand sa va uitati la poster insa, este absolut genial.

1977 The people that time forgot

Continuare a “The land that time forgot”, adica ma rog, continuare si nu prea. Tyler, personajul principal din primul, lasa loc in acesta de o continuare pentru ca filmul respectiv incepe si se termina cu o sticla in care sunt mesaje de S.O.S si ceva probe. In filmul de fata, mesajul este receptionat si un prieten din copilarie al acestui Tyler, impreuna cu o ziarista si un om de stiinta pleaca sa-l caute. Ajung la destinatie unde afla cate ceva despre soarta lui Tyler de la Ajor, protejata acestuia. De aici incolo incep aventurile, lupta cu oamenii preistorici, cu natura si asa mai departe.

Este un film ciudatel, de categoria B. Sunt relativ interesante decorurile si efectele pirotehnice la care cred ca s-a muncit destul de mult pentru ca se intind la propiu pe o distanta mare. Incolo, nu e de vazut. E de un 5 asa cu indulgenta, merge vazut doar daca n-ai net si asta e singurul film pe care il ai la dispozitie atunci.

 

Filme intr-un univers paralel
4 (80%) 1 vote

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *