Filme indiene

Din când în când eu simt nevoia să ies din tiparul filmelor americane, există și altceva în afară de Hollywood.  Am mai văzut și filme făcute în altă țări de alte nații și nu am de ce să regret, de asta astăzi îți prezint trei filme indiene, foarte interesante.

#filme indiene

Slumdog Millionaire, dramă 2008

Filmul meu preferat dacă vine vorba de filme indiene deși de ce să mint, nu am văzut prea multe. Cred că e din cauză că avem toți în cap clișeele alea cu dansurile și muzica specifică indienilor.

Slumdog Millionaire sau Milionarul din mlaștină dacă ar fi să încercăm o traducere mot-a-mot, nu este însă deloc așa. Este o dramă ce îmi aduce aminte pe undeva de City of God, deși este anterior acestuia.

Filmul folosește tehnica flash-back, prin intermediul căreia descoperim viața unui tânăr ce a câștigat la echivalentul Știi și câștigi. Are însă de suferit din cauza asta pentru că este bănuit de fraudă și alte chestii, de unde naiba să știe un copil că el atâtea chestii? Secretul lui te va da pe spate, este foarte interesant.

Aflăm și cum a trăit și de unde a pornit, povestea a trei tineri ce au crescut la orfelinat și pleacă apoi să-și trăiască viața, el, o fată și încă un tânăr. Fiecare cam merge pe drumul său și fiecare alege dacă vrea să facă chestii bune sau rele.

Mă repet, este un film foarte mișto, impresionant cap-coadă. Mie mi-a plăcut tot la el, scenariul, povestea, cum a fost filmat, cum au jucat actorii etc. tot. Îl recomand cu drag.

Manjhi: The Mountain Man, dramă 2015

Despre acest film nu prea este mult de zis, poate fi descris într-o singură propoziție cred. Este un film ce impresionează prin dăruire, prin sacrificiu, prin perseverență, prin scop. Îi adaugă greutate faptul că este făcut având la bază fapte reale.

Undeva prin munții Indiei, soția cuiva moare. De ce? Pentru că nu există un drum între munți astfel încât ambulanța să ajungă la timp să o salveze. Asta nu îl face deloc fericit pe soț. Din cauza asta el ia o hotărâre dramatică și foarte importantă.

Își cam dedică viața pentru a îi salva pe alții. El nu este însă medic dar vrea să îi salveze altfel. Ca să nu mai pățească și altă lume ce a pățit soția sa, pune mâna pe o daltă și un ciocan și îi dă blana, îi dă drumul la treabă. Ce face? Pur și simplu se apucă și sparge muntele, timp de 22 de ani, ca medicii să poată ajunge și în satul lor, la nevoie.

Încă o dramă și una profundă dar frumoasă în felul ei.

Haathi Mere Saathi/Prietenii mei elefanții, dramă 1971

Filmul ăsta nu știu dacă e el atât de bun încât să merite să apară în top sau sunt eu nostalgic. S-ar putea să fie ambele, este primul film văzut de mine la cinema. L-am văzut cu mama, dar nu mai știu când, undeva prin ’90, la cinema Dacia, la mine în Buzău.

Am fost fascinat când am văzut ditamai ecranul, eram wow și mi-a plăcut și acțiunea. Filmul este o dramă și el dar o dramă frumușică însă cred că mi-a smuls câteva lacrimi, nu îmi mai amintesc exact.

Este vorba despre niște elefanți, patru bucăți ce salvează un copil dintr-o familie bună. Copilul crește și elefanții rămân pe lângă el dar se cam strică treaba. Pe măsură ce crește, tânărul devine bărbat, se îndrăgostește și își face o familie. El este tovarăș cu elefanții dar nu și soția sa care încearcă să-l scape de ei. Nu îi vede cu ochi buni și orbit de iubire tânărul ia niște decîi dramatice.

Sunt niște scene care arată elefanții nedreptățiți, bătuți pe degeaba și lăcrimând și crede-mă, îți vor smulge și ție niște lacrimi.

Un film care promite și care a facut furori pe net este și Baahubali, dar pe acesta nu l-am văzut încă.


Dacă ai vreo recomandare te rog, lasă un comentariu și voi updata lista de mai sus. 


Sursă imagini: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *