afis film ucigasii din kilimanjaro

Ucigasii din kilimanjaro

Atentie!!! Recenzia poate contine urme de spoiler.

A.S Am gasit mai intai posterul si abia apoi filmul. Posterul pictat, este absolut genial si reflecta foarte bine filmul in sine.

Pentru astazi avem in prim-plan un film din clasa filme de aventura si anume „Ucigasii din Kilimanjaro” realizat in 1959. Este un film interesant mai ales daca esti pasionat de filmele cu actiune africana.

Actiunea filmului este incadrata undeva in perioada coloniala, cand competitia dupa teritorii si resurse era acerba (nu ca s-ar fi schimbat ceva). In aceasta perioada, Robert Adamson (Robert Taylor) ajunge in zona Kilimanjaro pentru a termina de construit o cale ferata. Calatoria si misiunea se dovedesc a fi insa foarte dificile.

#sinopsis Ucigasii din Kilimanjaro

Trecand la subiect, filmul de astazi este un soi de western dar cu alti „salbatici”, nu cu indieni ci cu africani de data asta.

Actiunea are loc undeva in secolul 19, pe vremea marilor constructii in domeniul cailor ferate. Practic, un inginer este trimis de compania pentru care lucra sa vada ce se intampla cu lucrarile din Africa, de ce s-au oprit/intarzie. Pe drum, se intalneste cu o tanara plecata sa-si caute tatal disparut (Jane) si cu un baiat dezghetat trimis la studii in Anglia (Pasha). Evident, pe masura ce inainteaza pe teritoriul Africii, problemele sale cresc gradual, de la refuzul autoritatilor locale mituite de concurenta de a-l ajuta, pana la ambuscadele puse la cale de firma germana competitoare, atacul animalelor sau traversarea tinuturilor unor triburi ostile. La un moment dat, in film, apare si acel generation gap, intre Pasha ce venise din occident cu idei noi, mai bune si mai blande si tatal sau, adept al banilor si implicat in negotul cu sclavi.

ochiul critic

Este un film „detectiv” sa spunem, pentru ca atat Robert cat si Jane sunt in cautarea cuiva, se chinuie sa dezlege un mister, in interes personal sau nu. De asemenea si Pasha cauta ceva, desi in cazul lui este ceva mai greu de inteles/gasit.

„Killers of Kilimanjaro” este un film cu un scenariu destul de bun, destul de bine pus la punct. Mi-a placut, mi se pare un scenariu decent pentru un film de actiune-aventura.

Roleplay-ul…ok sa zicem. Sunt ceva scapari, adica Robert Taylor de exemplu nu prea seamana a inginer ci mai degraba aduce cu un sherif sau ceva de genul. De asemenea si Jane lasa pe alocuri de dorit, mi se pare prea dramatica, prea teatrala, cumva zici ca e opera nu film. Cel mai natural si mai ok mi s-a parut cel mic, Pasha.

Costumele si decorurile sunt ok. Sunt cateva chestii pe care nu le-am inteles sau mi s-au parut nepotrivite cum ar fi de exemplu tinuta autoritatilor si atacatorilor din Mombasa ce duce spre musulmani desi nu parea a fi cazul. Per total e ok, costumele nativilor africani si decorurile satelor lor etc. induc destul de bine impresia unei actiuni africane.

Sunt ok si scenele de actiune, binisor puse la punct. Nu se compara evident cu cele de astazi, dar nici nu sunt trase de par. Se potrivesc filmului.

Soundtrack-ul mi s-a parut bun spre foarte bun. Mi-au placut detaliile, pe langa muzica si zgomotele necesare unor scene de actiune de exemplu, peste tot in film cand actiunea se desfasoara in savana se aud zgomote de fond gen greieri, diverse pasari etc. Mi-au placut si tobele, foarte misto desi n-as baga mana in foc ca sunt de provenienta africana, nu prea suna la fel.

In concluzie „Ucigasii din Kilimanjaro” merita urmarit, cum spuneam mai sus este un film de actiune-aventura de tip western safarian si are cam de toate, de la un pic de drama la un pic de umor.

Il gasesti pe youtube.

Sursa imagine: wikipedia.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necesare

Colecteaza informatii despre utilizator

comment_author_{HASH},comment_author_email_{HASH},comment_author_url_{HASH},wordpress_{hash},wordpress_logged_in_{hash}

Google Analytics

Colecteaza informatii despre utilizator prin Google Analytics

_ga,_gid,_gat,AMP_TOKEN,_gac_UA-66259855-1