Filme de animatie – Minions – 2015

Salve,

Atentie!!! Recenzia poate contine urme de spoiler.

„Minions” este un film fresh lansat in 2015 ce face parte din clasa filme de animatie/filme de comedie.

Pe scurt, minionii incearca sa-si gaseasca un stapan rau pe care sa-l slujeasca cu credinta si bucurie. Din varii motive insa (a se citi din vina lor) gasesc stapani dar nu reusesc sa-i pastreze prea mult.

Filme de animatie - Minions poster
sursa imagine

Cu parere de rau dar „Minions” este un film prost. Nu e o idee buna sa incep recenzia cu asta, dar abia asteptam sa o spun.

Filmul este o desprindere din “Despicable Me” si ne prezinta aventura minionilor in cautarea unui stapan rau si violent, cel mai mare raufacator din lume. Probabil va continua seria de filme, pentru ca pana la urma desi cronologic este aparut dupa “Despicable Me 1 si 2” actiunea din film il plaseaza la inceputul seriei.

Avem 3 minioni in prim-plan, pe Kevin, Stuart si Bob ce au plecat in cautarea acelui “final master”, capo di tutti villains in timp ce restul minionilor asteapta cumintei acasa reintoarcerea lor. Dorinta trioului este indeplinita, reusesc sa gasesca infractorul momentului, acel maestru al raului ce ii poate conduce insa treburile se complica mai mult decat credeau ei. Pe undeva, se intoarce roata si vinatorii devin vinati de mai multe ori.

Nu prea are rost sa dezvolt mai mult de atat actiunea filmului, nu prea sunt multe de spus oricum. Mie nu mi-a placut filmul, a fost boring. Cele mai amuzante faze sunt in trailer, restul lasa de dorit. Pe langa trailer, mi-a mai placut o faza de la finalul de tot al filmului, ce practic nu prea face parte din film si cam atat. Speram sa fie asta comedia aia geniala care sa ma faca sa rad din plin, dar nop, n-a fost sa fie. Mai am de asteptat. Din punctul meu de vedere, este un film care se vrea si pentru copii si pentru adulti, n-a reusit insa sa fie ok pentru nici una din categorii. Pentru copii cred ca este prea complicat iar pentru adulti prea comun, pentru ca twisturile sunt destul de previzibile ca si actiunea in sine a filmului. Nu iese deloc din tipare si asta e motivul principal pentru care este plictisitor.

Cine se uita cu atentie, observa insa niste mici “sopirle” trantite de-a lungul filmului dar si ceva erori de genul:

  • La un moment dat, minionii sunt alergati de un urs polar si scapa evadand pe un sloi de gheata; ursul polar nu intra in apa dupa ei ci urla neputincios ca si cum n-ar sti sa inoate; de partea cealalta ii asteapta un grizzly care nici el cica nu stie sa inoate;
  • La un moment dat, apare sub forma de filmulet prezentat pe un televizor, celebra scena a aselenizarii; minionii apar in cadru si se sugereaza cu delicatete faptul ca aselenizarea ar fi fost o inscenare;
  • Cel putin jumatate din film, sunt ironizati britanicii si obiceiurile lor, mai ales consumul de ceai etc.

Mi-a placut soundtrack-ul si partea grafica (reusita) a filmului. De asemenea si interpretarea a fost destul de ok. N-a fost insa de ajuns sa salveze filmul, n-a fost deloc capul generatiei de filme animatie de anul asta asa cum speram.

In concluzie, filmul ia un 6 de la mine, nu-l recomand poate doar sub influenta diferitelor substante.

Sanatio!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *