afise filme animatie 3d

Filme de animatie 3D, #1

Cum spuneam intr-un post anterior, din motive de plictiseala am ales ca de acum inainte o parte din articolele cu recenzii sa contina intre trei si cinci filme per post (+_ minus de la caz la caz) nu doar unul ca pana acum. De asta astazi discutam despre trei filme de animatie 3D.

Imi place mai mult asa pentru ca mi se pare ca pot surprinde esenta fiecarui film in cateva fraze scurte si nu e nevoie sa ma lungesc foarte mult la un film daca nu simt nevoia s-o fac.

Pentru astazi va prezint un prim pack din seria Filme de animatie 3D. Va place sau nu (eu sper ca da) dar o sa vedeti destul de des pe aici pe blog filme animate 3D sau nu. Imi plac mult animatiile, mi se par funny si mi se par foarte libere. Intr-un film de animatie poti face absolut tot ce vrei vrei fara sa fii limitat de ceva anume cum se poate intampla intr-un film „normal”.

Astazi m-am oprit asupra a trei filme ce mi-au placut si anume: Ronal the Barbarian (Ronal Barbaren), The Croods si Dragon Nest: Warrior’s Dawn. Sa le luam pe rand:

poster ronal the barbarian

Ronal the Barbarian | Danemarca | 2011

„Ronan Barbaren” este un film de origine daneza lansat in 2011. Cred ca este primul film danez pe care l-am vazut vreodata sau cel putin am constientizat ca este danez. Filmul este o caterinca totala, atentie! nu este un film pentru copii.

Este un film pentru adulti. De la primele cadre se vede ca este un film nordic de la tematica la „aer”, la costume si la muzica reiese asa un stil total gothic.

Este un film atipic. Desi in teorie este un film ce sa zicem ca da viata unei posibile legende (n-am verificat), in practica este o parodie 3D. Initial am crezut ca o sa ma plictisesc si enervez la film pentru ca incepe cliseic, cu un tanar schilod cel mai fraier din tribul lui de razboinici smecheri ce este batjocorit si etc. Stiti placa. Povestea insa face toti banii. Desi actiunea ar putea cum am zis sa fie descrisa rapid gen: fraier batjocorit – salveaza turma – devine erou si este cliseica modul cum o face si cum ajunge erou este absolut delicios si fresh.

Cei mai putin toleranti sunt sfatuiti sa nu prea se uite pentru ca tot filmul are asa un aer… gay. Tinuta din start iti atrage atentia pentru ca vorbim de barbati musculosi cu tot felul de pierce-uri si briz-briz-uri care poarta un soi de tanga de piele. Apoi discutiile dintre ei, replicile, gesturile etc. totul duce in acea directie. De exemplu, la un moment dat eroul nostru Ronan este facut prizonier iar capetenia adversa da ordin unuia sa-… „bata la usa din spate” si apoi sa-l omoare in timp ce se aud proteste din partea celorlalti soldati inamici invidiosi ca nu au primit ei un astfel de ordin.

 The Croods | USA | 2013

Al doilea film prezentat astazi este un film de familie. Il puteti privi linistiti cu cei mici pentru ca sunt sanse mari ca oricum sa nu-l inteleaga si sa se bucure doar de animatie in sine.

Si filmul asta mi se pare ca are o poveste fumata ce este insa interesant este ca povestea asta veche este introdusa in ceva nou. Tema filmului este una veche la americani, exploatata din plin si anume acel „generation gap” (conflictul intre generatii). Este cum spuneam insa pusa in lumina intr-un mod nou pentru ca este aplicat intr-un cadru familial diferit ca sa nu zic inexistent. Practic intrebarea pe care si-o pune acest film este: relatiile dintre copii si parinti, dintre nou si vechi erau la fel si pe vreamea oamenilor din pesteri?

In paralel mai este ceva de remarcat si anume faptul ca prim-planul se schimba de la conflictul mentionat mai sus la un conflict generat de diferenta de mentalitate intre persoane ce isi doresc sa exploreze, sa cunoasca noul si persoane ce resping in totalitate aceasta idee din motive de… frica.

Practic una din ideile filmului este sa-ti cunosti limitele si sa le depasesti, sa nu stai inchis in pestera la propiu pentru ca asta te limiteaza.

Dragon Nest Warrior Dawn poster.jpg

Dragon Nest: Warrior’s Dawn | China | 2014

Am ajuns si la ultima recomandare de astazi daca vorbim de filme animate 3D, este vorba despre un film ce are la baza un joc video si anume Dragon Nest.

Este o animatie foarte reusita si foarte vivida si este normal sa fie asa avand in vedere ca este un film foarte nou de doar anul trecut.

Este un film de fantezie cu o poveste foarte complexa tipica filmelor asiatice unde gasesti foarte multe detalii. Simplificat la maxim este vorba despre clasica bataile bine versus rau, batalie ce are loc insa pe taramuri magice si unde pe langa oameni gasesti creaturi pentru elfi, dragoni etc. Printre toate aceste creaturi se gaseste si un baietel fasnet tare ce o sa aiba un rol primordial in invingerea raului impreuna cu prietena sa de alta rasa.

Filmul vorbeste despre aliante, despre solidaritate, despre lucrul in echipa si chestiuni de genul asta. Desi este de productie chinezeasca, are asa un aer american.


Prima parte a seriei de recenzii despre filme de animatie 3D se incheie aici, sper sa va placa macar unul dintre cele trei filme prezentate mai sus. In caz contrar, va invit sa vizitati categoria de Recenzii Filme sunt convins ca puteti gasi pe acolo ceva filme interesante pentru voi, animate sau nu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *