Filme cu vikingi | The Saga of the Viking Women and Their Voyage to the Waters of the Great Sea Serpent | 1957

sursa imagine

Salve,

Atentie! Recenzia poate contine urme de spoiler!

Astazi continuam seria filmelor cu vikingi (dupa „Northmen – A viking saga„) cu un film cu… cel mai lung titlu vazut de mine ever si anume: „The Saga of the Viking Women and Their Voyage to the Waters of the Great Sea Serpent„, film lansat in 1957. Este un film peste care am dat din intamplare, incercam sa ma uit de fapt la „Goliath and the Dragon” dar nu l-am gasit. Am gasit in schimb acest poster am fost „wow” si am zis sa ma uit. La urma urmei, femei vikinge in tinuta de lupta, n-avea ce sa fie rau in film :).

Este un film la care regret mult ca nu este in culori (este alb-negru) in care producatorii au adunat din start o serie de starlete ale vremii (Abby Dalton… „wow”!). Scenele de deschidere ne prezinta undeva pe o plaja o serie de femei frumoase (majoritatea blonde) imbracate relativ sumar ce manuiesc niste suliti.

Sinopsis:

Niste femei de origine nordica, aka vikinge, se hotarasca se mearga pe mare dupa barbatii lor, plecati de mai bine de trei ani intr-o misiune. Decizand ca e mai bine sa mearga sa vada ce s-a intamplat cu ei decat sa astepte, circa 10 femei si un soi de baiat-barbat se imbarca si merg dupa barbati. Au cam acelasi traseu si reusesc sa dea de ei cu „ajutorul” unui monstru marin, stapin al unui vortex. Esueaza astfel pe un alt tarim, unde isi gasesc barbatii dar nu chiar cum isi doreau ele.

Desi din titlul cam ai impresia ca tot filmul niste femei se lupta cu un monstru marin, teapa, aventura de aici incepe si nu prea are treaba cu sarpele ala, care apare relativ putin in film. Este de fapt o lupta oameni vs. oameni, obiceiuri vs. obiceiuri, dragoste vs. ura, zei vs. zei. Nu este un film prea profund, este un film destul de simplut si este clar subiectul si directiile spre care se indreapta, sunt usor de reperat.

Nu prea sunt multe de zis, o sa continui prin a spune ca mi-a placut filmul cat de cat, nu m-a dat pe spate deloc dar mi-a placut cat sa-i  dau un 6. Este un film scurt, la care te poti uita daca vrei sa te amuzi (involuntar) chestie pe care nu prea poti sa o faci cand vine vorba de filme cu vikingi.

Mi-a placut distributia, foarte frumoase fetele, de altfel ele sunt in prim-plan cam tot filmul, este si o scena de dans destul de frumoasa (undeva la jumatate filmului) desi este mai mult un balet. Mi-au placut costumele si decorurile, dar n-au nimic in comun cu vikingii. Cum am zis mai sus, fetele sunt imbracate destul de sumar iar barbatii sunt dezbracati pana la brau, actiunea de altfel are loc pe o plaja, cu mult soare etc. Decorul te duce cu gandul mai mult la niste insule din Hawaii nu la un loc nordic cu multa umiditate, ploios etc. M-a amuzat de altfel contrastul: conducatorul baietilor „rai” poarta niste chestii de oaie pe el, in timp ce, restul sunt dezbracati pana la brau. De ce, n-am reusit sa-mi dau seama. O fi fost el mai reumatic din fire, desi traind intr-un loc asa insorit, n-avea unde sa-l faca nici pe ala. Sunt amuzante si scenele in care apare acel monstru marin, tehnica de suprapunere utilizata in acele timpuri, evident ca a lasat de dorit dar este de inteles.

Cum ziceam mai sus, te poti uita la film, nu te va plictisi dar nici nu o sa fie filmul secolului.

Sanatio!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.