Film cu nordici, „Northmen – A viking saga”, aparut in 2014

Film cu nordici, "Northmen - A viking saga", aparut in 2014

Northmen – A Viking Saga,  a fost lansat fara indoiala pentru a exploata succesul obtinut de Vikingii, serialul lansat pe History. Desi au fost oarecare similaritati intre cele doua povesti, filmele nu se pot compara din punct de vedere calitativ.

L-am luat „la ghici”, pur si simplu in ultima saptamana profitand de concediu am vazut cred in jur de 10-15 filme vechi. Au fost frumoase, o parte dintre ele vor aparea in curand aici, dar aveam totusi nevoie de ceva mai nou, pentru o schimbare de peisaj. Ca atare, am gasit acest film, mi-a placut trailerul si am zis sa-l incerc. Din pacate calitatea la care este gasit momentan lasa un pic de dorit, dar merge cu niste ochi mai mari, ca de cameleon.

Ca gen, filmul se scalda in doua clase: filme de actiune si filme de aventura, se impletesc cumva destul de bine si nu este un film foarte lung, tine cam vreo ora si jumatate.

#sinopsis film cu nordici, Northmen – AViking Saga

Dar sa trecem la treaba: filmul este cumva o poveste relativ tipica pentru un film cu nordici, doar ca este prezentata dintr-un alt unghi, pentru ca de aceasta data vikingii sunt mai mult vinati decat vinatori.

Ce mi s-a parut culmea si m-a amuzat, este faptul ca sunt vinati de niste …. daci/valahi conform replicilor din film, unde se precizeaza la un moment dat ca pe urmele vikingilor au pornit niste „Wolf Pack from south-est of Carphatians”. Tinuta respectivilor insa nu are nici o legatura cu ai nostri stramosi, motiv pentru care deja incaseaza o penalizare din partea mea pentru lipsa de documentare a regizorului/persoanei responsabile de decoruri/costume.

Pe scurt, in urma unei furtuni, cativa vikingi aterizeaza pe tarmul unui tinut necunoscut. Pornesc intr-o cercetare in cadrul careia dau de o gagica pe care o iau ostatica. Grupul lor se mareste si cu un calugar ce ii calauzeste oarecum in lupta si spre coasta, astfel incat vikingii sa poata pleca in siguranta. Evident, au de infruntat o groaza de pericole, lupte etc. Seama oarecum cu „Vikings” pentru ca gasim in grupul de oameni si o femeie luptatoare si un calugar luptator si el.

#ochiul critic

Filmul este asa si asa, nu e pierdere completa de vreme dar nici nu te da pe spate, merge vazut daca n-ai ce sa faci si n-ai chef de vreun film foarte profund am vazut insa filme de actiune/aventura mult mai bune de departe.

Din punctul meu de vedere nu exceleaza la nici un capitol, cu exceptia selectiei actorilor, care chiar au infatisare de vikingi. Incolo, scenariul slabut, actiune cam la fel, joc actoricesc asa si asa si nici macar scenele de lupta nu sunt asa wow, ba mai mult sunt exagerate. Daca ati vazut Vikingii serialul si va asteptati la acelasi lucru din partea acestui film: stati acasa! si uitati-va la altceva veti fi complet dezamagiti.

Sursa imagine: http://www.impawards.com, editata de mine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *