Filme cu marijuana

Ca și mafia sau gangsterii, drogurile au atras mereu interes. Nu trebuie să fii neapărat consumator ca să te uiți de exemplu la niște filme pe tema asta, dar cred că ei înțeleg mai bine. N-am consumat niciodată nicio substanța dar asta nu m-a împiedicat să mă uit la filme cu marijuana. Sunt amuzante de regulă și relaxante, ca și cum ai fuma marijuana.

#filme cu marijuana

How High  – 2001

Cu siguranță unul dintre filmele mele preferate și sigur comedia mea preferată. În regia lui Jesse Dylan, How High are în rolurile principale pe doi dintre rapper-ii mei preferați, Method Man și Redman.

Filmul ne spune povestea a doi absolvenți de liceu afro-americani. Unul dintre ei este crescător și dealer de iarbă, celălalt doar consumator. Dealerul, Silas, are la rândul său un alt prieten care moare într-un accident și a cărui cenușă o folosește ca să crească o plantă de marijuana.

Se apucă să o fumeze dar cu ocazia asta apare prietenul lui, sub formă de stafie. Este un lucru bun asta pentru că și el și celălalt, Jamal, ajung astfel să ia note perfecte la teste și să poată intra la orice facultate voiau eu.

Alegerea finală? Harvard dar oare este el pregătit pentru doi frați? Nu prea, cei doi provoacă haos.

How High este un film foarte spumos, o comedie caterincă și fresh, cel puțin pentru perioada când a apărut, râzi garantat. De ani de zile tot circulă povesti prin online cum se va face și al doilea film dar tot de ani de zile, au rămas la stadiul de povesti.

Harold & Kumar

 

Aici vorbim de toate cele trei filme din serie, dar o sa le tratez cumva la pachet.

  • Harold & Kumar Go to White Castle – 2004

Avem doi colegi de apartament, unul este contabil și altul se pregătește cumva de  studenție. Ambii sunt fumători înrăiți de iarbă și într-o astfel de seară, după ce văd o reclamă, se hotărăsc să meargă să facă rost de niște burgeri de la White Castle. Din păcate cel mai apropiat de ei era cumva într-un alt oraș și până să ajungă acolo, trec printr-o mulțime de necazuri.

Este un film amuzant, caterincă, recomand.

  • Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay  – 2008

Patru ani mai târziu apare și continuare și lista filmelor cu marijuana mai crește un pic. Deși de obicei nu se întâmplă asta și acest film este bun și amuzant, un real succes.

Dintr-o neînțelegere și exces de zel al securității dintr-un avion, cei doi sunt acuzați de terorism și închiși la celebra Guantanamo Bay. Oarecum din întâmplare, reușesc să scape de acolo și pleacă spre casa unui prieten al lor, care ar fi putut să-i scape din necazuri.

Desigur, drumul lor este presărat cu tot felul de aventuri și întâmplări care de care mai interesante și amuzante.

Franciza este încheiată de A Very Harold & Kumar 3D Christmas în 2011 dar din păcate acesta nu se ridică deloc la nivelul primelor două este foarte șters. Dar cele două de mai sus sunt mențiuni importante dacă vorbim de filme de comedie sau filme cu marijuana.

Friday

Ca și mai sus și aici vorbim de o serie de trei filme, Friday (1995), Next Friday (2000) și Friday after Next (2002).

Ce e de zis de la început, evident, toate au în prim-plan marijuana și sunt scrise de Ice Cube, el a avut ideea acestor filme. Mi se pare tare că toată acțiunea se petrece într-o singură zi, pentru fiecare film în parte, de aia s-a și numit primul Friday, de exemplu.

Toate trei îl au în prim-plan pe Craig dar în ipostaze diferite. În primul, în Friday, stă cu tovarășul său Smokey, un dealer de droguri ce își cam fumează marfa singur.  Freacă mena amândoi până intră în tot felul de probleme și mai ales niște necazuri urâte cu Deebo, un gangster foarte temut al cartierului.

În Next Friday, auzind că Deebo a evadat, Craig merge să stea cu unchiul său care câștigase la loto, cu soția sa (a două soție) și cu văru-său, Day Day. Nici aici nu prea are parte de liniște fiindcă are scandal cu niște vecini de origine latină.

În ultimul, în Friday after next, cei doi, Craig și Day Day se mută împreună. Se și angajează împreună ca agenți de securitate la mall dar și aici au niște probleme fiind furați în mai multe rânduri. Viața e grea și nu-i ocoloșește nici pe cei doi dar ei se descurcă, pentru ca marijuana.

Sunt trei filme bune, interesante și amuzante, fiecare poate găsi ceva interesant în aceste filme, eu le recomand cu încredere.

Grandma’s Boy – 2006

Tot la filme cu marijuana intră și filmul de mai jos, iarăși, o comedie fresh, interesantă la data apariției. Mie mi-a plăcut pentru că nu mi s-a părut mai deloc clișeica și e important asta la o comedie dar și în general.

În prim-plan îl avem pe Alex, un tip de vreo 30 de ani care lucrează ca tester la o firmă de jocuri video. Din cauza colegului său de apartament care nu plătește chiria, este nevoit să se mute la bunică-sa acasă  și să stea cu aceasta și cu colegele ei de casă.

Fumător de marijuana, Alex are o viață agitată. Deși femeile din casă îl hrănesc bine, îl și pun la treabă, să facă curat, să repare chestii etc. La job, apare un project manager, o gagică pe care începe să o placă și cu care leagă o relație.

În timpul liber lucrează la dezvoltarea unui joc dar are probleme cu unul din rivalii săi de la firma care cam încearcă să-l deposedeze de acel joc. Peste tot însă marijuana îngroapă totul în fum și trage așa, dungi de veselie.

Pe lângă filmele menționate mai sus, mai sunt de menționat și Up in Smoke, lansat în 1978 și Pineapple Express, lansat în 2008.  Pineapple Express este în mod special considerat cel mai bun/printre cele mai bune filme cu marijuana făcute vreodată dar nu este pe gustul meu.

Desigur, mai sunt și alte filme cu marijuana, mai noi sau mai vechi. Dacă știi și alte filme cu marijuana care ți-au plăcut, te rog să lași un comentariu mai jos și voi updata lista.

Sursă imagine: pexels.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *