afis film 12 oameni furiosi

Pareri filme | 12 Oameni Furiosi | 1957

Salutare. N-am mai scris de ceva timp nimic in categoria asta, asa ca am zis azi ca ar fi cazul sa sparg gheata. Sa vorbim asadar despre 12 Oameni Furiosi, unul din cele mai smechere filme vazute de mine vreodata. Daca esti fan filme cu dezbateri, atunci nu ai cum sa-l ratezi.

12 Oameni Furiosi | Filme cu dezbateri

in regia lui Sidney Lumet, cu Henry Fonda, Lee J. Cobb, Martin Balsam

Filmul ne spune povestea a 12 oameni. Glumesc. Filmul se bazeaza pe o piesa de teatru, cu acelasi nume scrisa de Reginald Rose.

Este un film static ca actiune. Cei ce viseaza la nu stiu, batai, urmariri cu masini, etc sa nu se uite, nu e pentru ei filmul. Este pentru cei ce apreciaza un film bun, ce se bazeaza pe scenariu si pe jocul actoricesc, nu pe efecte speciale.

Practic, filmul se desfasoara intr-o camera, cam toata treaba se intampla acolo. Este vorba despre camera din spate a unui tribunal, unde s-au strans 12 oameni, juriul, ca sa dea verdictul in cazul unui acuzat de omor. Zis si facut, cazul pare foarte clar, 11 oameni sunt decisi sa-l condamne decisiv. Al 12-lea om insa, nu prea e convins.

Cu argumente, discutand pas cu pas, incearca sa-i convinga si pe ceilalti ca ce fac ei nu este bine si sa stea sa judece, apoi sa ia o decizie. Prind discutiile cu ceilalti, cazul este disecat pas cu pas, detaliu cu detaliu. Omul nostru incearca cu argumente si dovezi sa-i faca pe ceilalti sa se gandeasca bine inainte de a lua o decizie.

Cred ca mesajul filmului este, sa nu ne lasam inselati de aparente, fiindca acestea insala. 

Acestea fiind zise, va invit sa savurati filmul. Daca decideti sa-l vizionati, atunci incercati sa-l urmariti cu atentie, dialogul este unul savurat insa pentru a fi apreciat la adevarata lui valoare este nevoie de atentie.

Va inviti sa va uitati si la celelalte filme din top 250 si sa va abonati la blog (completati campurile din dreapta sus).


Trailer aici.


Sursa poster: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *