Film Scufița Roșie moartă și putrezită

Lupi, vârcolaci, o scufită roșie (sau așa îmi place mie să cred) dată naibii și un orășel terozizat de lupta profundă a ăstora. Cam astea erau premisele acestui film la care se adaugă niște horror. Cum îmi plac toate elementele astea, n-aveam cum să nu mă uit.

#sinopsis film Scufița Roșie moartă și putrezită

O tânără aleargă prin pădure urmărită de un lup care o și cam omoară un pic. Bunică-sa, o resuscitează oarecum, însă nu va mai fi niciodată la fel, se va schimba pentru totdeauna. Între timp, prin orășel încep să se întâmple chestii ciudate. Mai moare câte un om dar mereu sfâșiat de câte un lup. Șeriful, o combinație între Cedry2k și Achim de la FCSB, nu știe ce naiba se tot întâmplă.

Până la urmă, primește ajutor din partea prietenului ăsteia dispărute și a ăsteia. Ies la iveală lucruri nebănuite și forțe ascunse de mii de ani.

#ochiul critic

Nu știu de ce m-am uitat la acest film, îl mirosisem din trailer. Ca să fiu elegant, avem așa: scenariul cam lasă de dorit, povestea este clișeică, actorii se străduiesc, regia vărzută, montajul, efecte etc. slăbuțe. Am văzut clipuri mai bune ca asta.

Cu toate astea, are ceva simpatic, nu știu ce anume dar ceva m-a atras și l-am văzut până la sfârșit, cu mici excepții. Cred că nu știu, e doar simpatia mea pentru cineva la început de drum fiindcă asta mi se pare că e filmul ăsta, un experiment făcut cu buget redus.

Cam totul pare de categoria B. Poate ideea pusă în practică în alt mod ar fi dat un film șmecher. Când e vorba de horror, linia între kitch și clasic e foarte subțire.

Mă rog, s-au străduit și măcar fetele din film au fost frumoase. Poate și de asta am rămas până la sfârșit. Au fost și scene care nu își aveau nici un rost. Adică, e o scenă de porn softocore pe acolo, când doi și-o trag cu mare foc (mi-a adus aminte de filme precum Emanuelle sau Babilon Blue) și sunt apoi killăriți. Faza e ca aia apar așa, din senin, nimeni nu știe de unde. De asemenea, lupul ăla apare brusc în casă, fără să fie pregătit deloc. Adică, să fi arătat și ei un pic asta, să te pregătească, să știi ce urmează. Nop, nu s-a întâmplat.

Este o tentativă simpatică, pe care însă nu ți-o recomand dacă nu te simți generos. De altfel, nu e deloc horror, evident. Probabil să fie misto dacă ești fumat, sau ceva de genul.

Sursă imagine: captură de ecran trailer youtube

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *