afis film capitanul nemo

Film fantastic | Captain Nemo and the Underwater City | 1969

Salve. Nici azi n-am avut chef de animatiile de care vorbeam data trecuta insa am avut chef sa va prezint un film fantastic si anume „Captain Nemo and the Underwater City„. Este un film gasit din intamplare ca marea majoritate de pe aici si in cazul acestuia am fost foarte fascinat de poster, mi s-a parut super-tare. Posterul m-a facut sa ma uit si la film si n-am regretat deloc.

Film fantastic | Captain Nemo and the Underwater City

Captain_nemo_and_the_underwater_city_movie_poster- imagine film fantastic
https://www.youtube.com/watch?v=0bg2pjUJDIE

#sinopsis film

Sase naufragiati sunt salvati de la inec de capitanul Nemo si dusi in orasul submarin al acestuia. Dupa ce petrec o perioada aproape perfecta in oras, unii naufragiati doresc sa se intoarca la suprafata, lucru ce va crea insa probleme. Capitanul Nemo este un om bun este insa in acelasi timp si un idealist ce nu vrea sa le mai dea drumul oamenilor salvati tot de el. De ce? Pentru ca ii pun in pericol ideile si munca de-o viata.

#ochiul critic

Film destul de tare. Daca ai citit macar ceva de Jules Verne cand erai mai mic sau mai mare sau ceva de Asimov cu siguranta esti curios sa si vezi cumva imaginile din acele carti. “Captain Nemo an the Underwater City” asta face, iti pune o carte in fata cum s-ar zice pentru ca are la baza “”. Filmul iti lasa sa zburde imaginatia, este un film fantastic si as putea indrazni sa zic chiar  stiintifico-fantastic.

Analizat in profunzime, avem in fata imaginea unei variante, a unei alternative a omenirii de astazi: un oras (in fapt un habitat ascuns) populat doar de cei mai buni dintre oameni, un oras ideal unde nu exista furturi, crime, violenta, coruptie etc. ci toata lumea este fericita, lucreaza, invata, etc. Cumva seamana imaginea descrisa cu povestile despre Atlantida si atlanti sau cel putin asa am avut eu impresia.

Merita vazut filmul, are niste replici foarte tari (cel putin o parte dintre ele) si un decor foarte, foarte misto, foarte viu si interesant. Avem de exemplu o alarma formata dintr-un rac ce bate intr-un gong, o masina sub forma de combinatie intre un liliac si zeita Kali et.

Filmul mai atinge si un alt subiect sau cel putin il ironizeaza, este un subiect al civilizatiei ideale si pe scurt exprima cat de prosti suntem noi oamenii si diferentele de gandire intre cineva elevat, ce are ce ii trebuie sa traiasca si cineva ramas la un stadiu inapoiat, complexat si ahtiat dupa avere ce are nevoie de bani si chestii materiale ca sa straluceasca. Ideea este exprimata foarte bine prin doua aspecte: in film, se poate deduce ca oamenii de sub apa nu detineau bunuri personale ci tot ce exista era bunul obstei si de asemenea, nu puneau pret pe bunurile materiale. Masinile care ii ajutau pe ei sa traiasca, le dadeau apa si aer si ca deseu era aurul, material primordial de constructie si doar atat. Nimeni nu avea nevoie de aur, sau de bani deoarece aveau tot ce le trebuie, la liber.

Merita vazut din plin, ii dau un mare 9 in special pentru idee.


Trailer aici


Alte filme SF sau asemanatoare gasiti prin filme SF va recomand insa ca de obicei si categoria „CineMatol” unde puteti gasi tot felul de filme de la filme religioase la animatii/filme erotice.


sursa imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *