poster st. vincent film cu un barbat bona

St. Vincent, film cu un barbat bona, comedie cu Bill Murray, 2014

Desi detinator al unei prodigioase cariere cu filme ce au avut destul succes, Bill Murray nu s-a aflat niciodata printre preferatii mei, nu stiu exact de ce. Sa zicem doar ca il tolerez pentru ca avand in vedere ca a jucat in filme precum Ghostbusters – film cult sau si-a imprumutat vocea pentru Garfield  – clar filmul meu preferat cu el. 

Aparut in 2014, St. Vincent  mi-a atras totusi atentia in ciuda acestui „defect”. Ca atare am hotarat sa fac un efort si sa ma uit desi subiectul mi s-a parut oarecum fumat.

Nu e prima data cand avem un film cu un barbat bona. Repede asa imi aduc aminte de un film cu Hulk Hogan pe tema asta ca sa nu mai zic de mult mai celebrul Ms. Doubtfire cu Robin Williams dar si mai recentul The Sitter cu Jonah Hill.

#sinopsis St. Vincent film cu un barbat bona

Desi ideea filmului nu este noua, este o idee nou pusa in practica, fiindca baby-sitter-ul nostru de astazi nu mai este un malac de 2 metri cu 30 de patratele si brate de 60 de cm ci este … Bill Murray care pe deasupra mai este si batran si relativ decrepit.

Actiunea filmului incepe cliseic: un batranel vicios, artagos si falit langa care se muta o mamica cu copilul ei de circa 10-12 ani. De aici, actiunea se muta pe „cuplul” batran – tanar si relatia care se dezvolta intre ei. Nu de bunavoie ci din cauza banilor, Bill Murray se hotaraste sa faca pe baby-sitterul, printre picaturi educandu-l pe cel mic, fiind masculul ce lipsea din viata acestuia.

Evident, este prezent pe tot parcursul filmului contrastul dintre principiile si educatia data de o tanara mama si principiile si de educatia unui barbat trecut bine prin viata.

De altfel, contrastul e cam tema principala pe care se bazeaza comedia pentru ca finalul filmului ne prezinta un alt soi de personaj fata de cel prezentat pe parcursul filmului, clasica transformare rau-bun, sau mai degraba o chestie de umanitate: chestii negative si pozitive la fiecare.

#ochiul critic

Este un film bunicel, a fost simpatic, mi-a placut scenariul, destul de original, mi-a placut cu mici exceptii si jocul actoricesc si cam tot.

Spre deosebire de alte comedii din ultimii ani, filmul este original, cu faze dragute si ceva twist-uri interesante. Lipseste totusi ceva ca sa-l faca un film epic, nu stiu, pare ca nu are densitate, este un pic sters.


Trailer aici


Sursa imagine: http://www.impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *