poster file din cartea lui satan 1921

File din cartea lui Satan | Blade of Satans Bog | Film 1921

poster file din cartea lui satan 1921
http://thedevilsmanor.blogspot.ro/

Salve. Pentru ca nu mai am carti de recenzat (momentan desigur), am revenit la filme vechi. E vorba aici de filme de referinta in istoria cinematografului, cele mai bune filme. Astazi va prezint „File din cartea lui Satan” sau „Blade of Satans Bog”.

Filmul a fost realizat in 1921, a aparut in 24 ianuarie si este regizat de celebrul Carl Th. Dreyer. Distributia a fost asigurata de actori cunoscuti precum Clara wieth, Jons Mayer sau Helha Nissen.

Filmul a fost influentat de filmul „Intoleranta” al lui Griffith recenzat anterior. Cumva ca si acela si acest film trateaza tema persistentei raului de-a lungul veacurilor. Filmul este structurat in 4 episoade, fiecare din ele consacrat crestinismului, inchizitiei, Revolutiei franceze dar si razboiului civil din Finlanda.

Cumva apare si un motiv al operei lui Dreyer si anume protestul anti-fanatism si efectiv anti-intoleranta, ca despre asta este vorba in principiu.

Il puteti vedea integral pe youtube adica aici:

https://www.youtube.com/watch?v=i8N4kdzVgZU

Daca v-a placut articolul, atunci va puteti abona (dreapta sus sau prin pop-up) si de asemenea va rog sa dati un share. Va rog sa dati si o nota articolului prin stelutele din stanga jos.

Sanatate!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *