Fabule – Pescarii si piatra

Pescarii si piatra

[otw_shortcode_dropcap label=”S” background_color_class=”otw-aqua-background” size=”large” border_color_class=”otw-no-border-color”][/otw_shortcode_dropcap]unt un tip altruist, cel putin uneori. Mi-am cumparat recent o carte cu fabule marca Esop, tot auzisem de fabulele lui si am vrut sa citesc si eu mai multe. Face toti banii cartea, nu ca as fi dat prea mult pe ea, pentru ca este luata de la un anticariat.

Fabulele insa sunt foarte bune, pline de inteles si de sens. Reprezinta genul de scrieri ce iti pot schimba viata daca le iei in serios si te gandesti la ele.

Dar sa vedem cum suna fabula de astazi, se numeste Pescarii si piatra si:

Niste pescari trageau un navod. Si cum navodul era greu, jucau si se veseleau, crezand ca pescuitul e bogat. Cand scoasera navodul pe mal si-l gasira pline de pietre si alge, insa cu putini pesti, se instristara peste masura, nu atat ca-i mahni aceasta intamplare, ci tocmai pentru ca avusesera credinta potrivnica. Dar unul dintre ei, mai batran, zise: “Sa ne stapanim, prieteni, caci bucuria, pe cat se pare, e sora cu intristrarea si, pentru ca ne-am bucurat atit inainte, se cuvine sa induram totusi si putina tristete”.

Astfel si noi trebuie sa intelegem schimbarile vietii, sa nu cerem mereu cistiguri, ci sa chibzuim ca, dupa vreme senina, urmeaza, negresit, furtuna.

Sper ca ti-a placut, cum spuneam mie imi plac fabulele, pentru ca ai ce sa inveti din ele.

Sursa imagine: pexels.com

Fabule – Pescarii si piatra
5 (100%) 1 vote

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *