Eu nu stiu si ce, nici ea nu stia, na, ce mai zici?

Unii oameni sunt prosti. Sau ma rog, nu neparat prosti, cat cu urmatoarele defecte: au fost crescuti in puf, genul de copii singuri la parinti ce au primit tot ce au avut. Sunt obisnuiti sa fie in centrul atentiei si au o nevoie morbida pentru asta. Nu sunt obisnuiti sa piarda fiindca mami si tati le-au procurat tot ce au vrut si i-au laudat chiar daca au iesit pe locul 50. Bravo! ati facut o treaba foarte… proasta. Vai de capul vostru.

Nu sunt adeptul violentei sau educatiei prin violenta dar totusi, nu mai bine va bateati voi copilul cand era mic, in loc sa vi-l bat eu acum la 20 si ceva de ani? De ce sa-l bat? Pentru ca are gura mare si proasta si pentru ca are un orgoliu de leu, mangaiat constant de alte persoane chioare din jurul ei. Este genul de copil de sex feminin, ce stie sa ceara prin ochi, se mataie si etc. si cam obtine tot ce-si doreste.

Obisnuit sa traiasca in cearta si agresiv cand  nu primeste ce are nevoie, acest animal de companie, are nevoie de doua palme. De ce? fiindca genereaza discutii pe care nu le poate duce la capat, fiindca nu are argumente. Argumentele sale sunt de culoarea fecalelor, avand si consistenta, mirosul si provenienta acestora.

Nefiind prea educat, un asemenea specimen isi pierde timpul desigur cu emisiuni de proasta calitate. Asta nu il ajuta sa-si cultive darul oratoriei sau ceva de genul, ci il ajuta sa si-o arda aiurea.

Ma lungesc prea mult cu descrierea dar asa se intampla cand anumite frustrari prind viata sub forma literelor si isi gasesc locul in spatiul infinit al netului. Voiam doar sa spun ca este foarte aiurea sa folosesti multimea ca argument, intr-o discutie.

Specimenul de mai sus, daca de exemplu, folosesti un cuvant nou, pe care ea nu-l stie, ce face, intreaba o alta persoana sau inca doua, daca ele stiau acel cuvant. Daca respectivele spun ca nu, se intoarce spre tine cu satisfactie si incearca sa te biciuiasca verbal, pe motiv ca nu e singura care nu-l stia.

Avand orgoliul mare, dar neavand si o viziune pe masura si nu mai vorbesc de creierul ce cauta emotii, nu si ratiune, nu intelege de ce e gresit sa faci asta. Pentru simplul motiv ca, faptul ca si alte persoane sunt proaste, nu te apara pe tine. Vrei sa faci parte din elite sau din mediocritate, spre ce tinzi?

Extrapoland, daca tu esti sarac dar mai sunt si alti saraci pe langa tine, este irelevant. Faptul ca si tu esti sarac, nu te ajuta la nimic. Faptul ca esti inconjurat de saraci, nu te ajuta la nimic, doar vei ramane sarac. Si stii de ce? fiindca nu vei nazui la mai mult.

Asa se intampla si in cazul asta, nu esti in siguranta. Daca mai sunt si alti prosti in afara de tine, nu te ajuta la nimic. Sau nu stiu, daca te bucuri ca esti parte din mediocritate, atunci e in regula.

In loc sa faci asta, ar trebui mai degraba sa gasesti argumente valide si pertinente cu care sa continui discutia. Asta ar face un om matur, cu un orizont larg, extins. Dar vizionarea emisiunilor de calitate indoielnica, nu te vor duce niciodata acolo.

Sursa imagine: pixabay.com

Eu nu stiu si ce, nici ea nu stia, na, ce mai zici?
5 (100%) 2 votes

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *