Educatie financiara pentru fotbalisti si nu numai

Educatie financiara pentru fotbalisti si nu numai

Cred ca cineva ar trebui sa puna piciorul in prag si sa introduca educatia financiara in scoala, inca din clasa a 4-a. Observati atitudinea mea romaneasca, da? Cineva ar trebui sa faca ceva. Eu doar observ.

De ce educatie financiara?

Ca sa n-ajunga ca Alibec. Daca e adevarata stirea asta de pe GSP, domnul Denis Alibec (fotbalist la FCSB – fosta Steaua – pentru cine nu stie) cred ca si-a dat mai bine de jumatate de salariu pe un an pe o masina.

Este vorba de un McLaren de vreo 170.000 de euro. La ce i-a trebuit sau ii trebuie masina asta? In afara de ego. Sigur, il va ajuta la agatat, dar e deja vedeta, acuza si cu o masina mai „ieftina”, gen „doar” 50.000 euro.

S-a gandit Alibec si la faptul ca peste o luna, se poate intampla sa nu mai poata juca fotbal niciodata? Sunt convins ca nu. Dar si-ar da seama atunci ca n-a fost cea mai buna idee sa cheltuiasca banii astia asa, aiurea.

Desigur, sunt banii lui, castigati de el, face absolut ce vrea el cu ei. Daca vrea sa faca un gratar cu bani in loc de carbuni, sa faca, e treaba lui. Dar e ok sa faci din astea? Parerea mea e ca nu, ca e o mare nechibzuinta.

Sa-l ajute Dumnezeu sa nu fie asa, dar tare mi-e ca la batranete, Alibec o sa fie genul ala de sportiv falit ca Mike Tyson si nu numai.

De ce a facut asta?

Ca noi toti, din lipsa de educatie financiara. Caci in scoli nu se face asa ceva, de ce, daca Doamne fereste! se invata si ceva util? Iar acasa parintii te invata, dar in cazul generatiei mele, nici pe ei nu i-a invatat nimeni.


Din fericire, exista carti precum Secretul mintii de milionar, pe care o poti cumpara la pret redus, de aici. Crede-ma, merita!

 

Este o carte cu principii sanatoase ce te invata sa economisesti si sa ai grija de banii tai si cum sa faci sa ai bani. Care e secretul, cum ajungi sa faci bani? Un principiu simplu si de bun simt exprimat in carte spune ca, daca nu faci nimic in plus, nu vei primi nimic in plus. Cartea nu te invata sa muncesti mai mult ci dimpotriva, mai putin dar intr-un mod mai inteligent si cu mai multe rezultate.

Sursa imagine: pexels.com si libris.ro

4 thoughts on “Educatie financiara pentru fotbalisti si nu numai”

  1. Kocsis Monica Ana

    Exact,din pacate ,la acest capitol mentalitatea unora lasa de dorit! Mai avem de lucrat! Dar am convingerea ca exista speranta! Toate bune!

    1. Comand-o, crede-ma pe cuvant, este foarte interesanta. Sunt lucruri de bun simt si pe care le poti aplica, nu sunt doar chestii de genul „daca gandesti pozitiv primesti toti banii din lume”.

      Sunt de exemplu principii de economisire foarte sanatoase. 😉

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.