picioare încrucișate

Drumul spre iad pavat doar cu intenții bune – prețul frumuseții

picioare încrucișate

Astăzi vorbim  despre chestiile pe care nu le vedem, nu le știm și le subapreciem. Mă uitam și pe net și așa, în viața reală și aud tot felul de păreri și chestii și pare că oamenii în general nu reușesc să vadă și în spatele camerelor. E mișto lumea de pe scenă dar în spatele scenei se întâmplă chestii și mai mișto.

Fie că că e vorba de sporturi, fie că e vorba de aproape orice, trebuie înțelese procesele din spatele acelui om, acelei acțiuni etc. înainte de a judeca. Mi se pare că nu se înțelege și asta. Cumva faptul că informația se duce repede, apare conținut la minut din toată lumea și găsești cam tot ce vrei peste tot cred că ne face să nu mai apreciem cum trebuie ce primim. De asemenea, avem și mai puțin timp să reflectăm asupra lucrurilor și pe de altă parte… cui îi pasă?

Și filmele și cărțile și tot. Ne uităm și în 2 minute ne permitem să desființăm cam orice. De muzică nu mai vorbesc, fiți sinceri, de câte ori în ultima lună doar, ați dat play la o piesă pe care ați oprit-o după maxim 20 de secunde? Fără să știți cât au muncit oamenii ăia pentru piesa aia, câte luni chiar. Fiindcă e enorm de munca să produci o piesă bună și eventual un clip bun.

De la ce a pornit articolul? De la un articol în care am văzut niște poze cu picioarele unor balerine. Da, știe toată lumea, baletul e șmecher, la fel și gimnastica și etc.

Însă, oare câți dintre noi ne gândim la câtă munca e în spatele acelei frumuseți, eleganțe etc? Câți? Foarte puțini. Frumusețea costă, de altfel totul în viață are un preț. Uite de exemplu cum arată picioarele lor.

picioare de balerină după antrenament
sursă imagine

La fel și cu gheișele, par foarte elegante cu acel mers al loi. Câți dintre noi știm însă că era o adevărată tortură până ajungeau așa? Ani și zeci de ani de înfășurat picioarele în bandaje, din copilărie până se strâng degetele în jurul unui singur deget, al celui mare? Ok, sunt elegante, dar care e prețul?

Mesajul articolului este să cauți în spatele evidentului. Privește moneda pe ambele părți, dacă cineva îți dă o foaie citește și pe spatele ei etc. Privește în spatele acțiunilor, în spatele produselor pe care le cumperi etc.

S-ar putea să fii surprinși de ce găsești acolo, ori mizerie care să te scârbească pe veci, ori chestii foarte frumoase. Nu știi niciodată dar să cauți merită mereu. Așa te asiguri că intențiile tale bune se și finalizează bine altfel ajungem ca în zicală drumul spre iad pavat doar cu intenții bune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *