Domina topul motoarelor de cautare - Andrei Ursachi si Eugen Sotropa

Domina topul motoarelor de cautare.

Salutare. Articolul de astazi este pentru webmasteri dar si pentru oricine vrea sa inteleaga cate ceva din tainele online-ului. Continuam seria „pentru bloggeri” insa de data asta in alt mod, nu mai vorbim despre google analytics de exemplu ci despre altceva si anume o carte despre SEO. Cartea se numeste „Domina topul motoarelor de cautare” si a fost scrisa de Andrei Ursachi si Eugen Sotropa.

Despre „Domina topul motoarelor de cautare”

Domina topul motoarelor de cautare - Andrei Ursachi si Eugen Sotropa

Hmmm… nu prea o sa intru prea mult in detalii in legatura cu aceasta carte, deoarece este pe undeva o carte tehnica, iar aceste carti sunt mai greu de descris, e mai greu de discutat despre ele.

Este o carte ce isi propune sa dezvaluie cititorilor secretele SEO-ului si conform propiilor declaratii „Contine TOP 200 factori de succes SEO in 2016”. Atras desigur de acest titlu, m-am gandit sa o cumpar si sa vad si eu despre ce este vorba.

Cartea ne introduce de la inceput in lumea online-ului, ne este prezentata istoria internetului, unde a aparut, cum a aparut si asa mai departe, o lectura placuta. Tot aici, aflam si despre motoarele de cautare, cum aratau pe vremuri, daca existau sau nu, cand au aparut si ce se intampla acum. Tot de acolo aflam si care sunt benefiiciile SEO.

Sa fac o paranteza, daca nu stiti ce inseamna SEO, atunci cititi cartea. Pana atunci insa, SEO vine de la „Search Engine Optimization” si ca sa incerc o definitie este „un amalgam de tehnici de content writing si de optimizare a site-urilor pentru pozitii optime in cautari„. Altfel spus, SEO te invata cum sa-ti optimizezi site-ul ca sa ajungi pe prima pagina in google si astfel sa-ti cresti traficul. Trafic ridicat, inseamna desigur si un numar mare de clienti care sa iti cumpere produsele.

Ca sa rezum, SEO este cel care te ajuta sa fii primul in cautari pe google pentru orice cuvant cheie vrei tu. Este discutie foarte lunga daca si cum functioneaza.

Pentru cine e „Domina topul motoarelor de cautare”?

Este dedicata incepatorilor, celor ce abia acum invata, isi pun bazele cu privire la SEO. Cineva cu o experienta medie/in sus nu are nevoie de aceasta carte. Cineva pentru care termeni ca SEO, SERP, Cuvinte cheie etc. sunt necunoscuti, va putea beneficia de informatiile din carte, va invata cate ceva.

Cu parere de rau insa in carte s-a strecurat si o eroare destul de mare din punctul meu de vedere. Mai exact, se vorbeste despre Page Rank (sistemul prin care google nota site-urile de la 1 la 5), algoritm care nu mai exista de prin 2012 sau 2013, in sensul ca google nu il mai updateaza. Asa ca nu vad de ce mai era nevoie sa fie mentionat in 2016 ca factor de ranking in SERP.

Grosso modo, cum ziceam mai sus, pentru incepatori in ale SEO poate fi o carte utila.


Daca nu v-a placut cartea, va invit sa dati un ochi prin recenzii carti, sigur gasiti pe acolo cate ceva interesant pentru voi si va astept si pe pagina noastra de facebook, Dupa Bloguri.

Va astept sa-mi ziceti mai jos daca stiti si alte materiale de SEO si cum sunt. Astept recomandari, da? 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *