Documentar Extrarestri Antici

Daca urmaresti History, ai vazut macar o data o emisiune de genul Extraterestri Antici, nu prea aveai cum sa nu dai de ea.

Daca nu stii despre ce este vorba, este o emisiune ce se vrea stiintifica si ce incearca sa demonstreze ca in toata lumea exista dovezi clare ca anumite constructii etc. au fost facute de sau cu ajutorul extraterestrilor. De ce? Ca dom’le, oamenii din perioada respectiva nu stiau ei sa faca asa ceva, n-aveau cum, n-aveau cu ce, s.a.m.d

Asa e? Se pare ca nu. Oamenii din documentarul de mai jos s-a apucat sa demonteze bucata cu bucata supozitiile prezentate in seria respectiva si sa ne ofere dovezi sau informatii care sa ateste ca nu e asa cum zic ei.

Spre exemplu, documentarul incepe cu Puma Punku, constructie celebra sa zicem asa, pentru formele precise in care a fost taiata piatra, vechime s.a.m.d. In emisiunea cu pricina se spune ca ar avea 17.000 de ani vechime, ca pietrele folosite nu ar fi putut taiate cu uneltele de atunci etc. De fapt, nu e asa, in documentar se doveste ca oamenii de atunci aveau uneltele necesare pentru asa ceva.

De exemplu, este demonstrat ca granitul – cei din Extraterestri Antic sustineau ca nu putea fi taiat, doar cu laser – o roca extrem de dura poate fi taiata relativ lejer cu un banal fierastrau de cupru (aliaj). Cum? Cu nisip. Practic se pune nisip pe granit si apoi se freaca acea lama in zona respectiva. Nisipul si nu fierastraul taie granitul relativ usor chiar. Si tot asa.

Documentarul este lung, are vreo trei ore dar merita urmarit, macar o bucata din el. De ce? Ca sa intelegem ca se poate si altfel si ca daca ceva nu poate fi explicat, nu inseamna neaparat ca e doar o singura explicatie plauzibila.

Ca idee, eu n-am nici cea mai mica idee cum se fabrica telefonul de pe care scriu. Asta nu inseamna ca l-au facut extraterestrii sau ca e o forta divina acolo, in spate si ca de aia functioneaza. Poate nu e cel mai bun exemplu dar cred ca se intelege totusi ce am vrut sa zic.

Sursa imagine: pexels.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *