afis film divergent

Divergent 2014

Lumea s-a dus naibii. A avut loc un razboi nuclear sau ceva de genul si tot ce stiam despre lume s-a dus. Exista cinci factiuni, Eruditii – inteligentii, Neinfricatii – Gaborii, Candoarea – Judecatorii fiindca ei spun mereu adevarul, Abnegatia – altruistii si Prietenii – cei ce se ocupa cu hrana, nu fel de amish asa.

Adolescentii, la 18 ani, trebuie sa dea un test. Acesta le arata spre ce factiune au calitati. Este un test relevant pentru ei, pentru ca acesta ii indeamna in ce directie s-o ia cu viata. Cum cum era in comunism la noi, cand venea comunismul, te lua de umar si te baga intr-o scoala si apoi intr-o fabrica.

Este de altfel un film distopic ce merge in directia asta.

Printre adolescentii acestia se afla si Beatrice, ce se transforma mai tarziu in Tris. Are o mare problema, pentru ea testul nu e relevant fiindca in ea se regasesc caracteristici din trei factiuni. Ca atare, este un… Divergent iar ei nu sunt priviti cu ochi buni pentru ca nu pot fi controlati. De asta exista factiunile doar.

Ce factiune o sa aleaga Tris? O sa fie descoperita? Sunt intrebari la care raspundeti voi daca va uitati la film.

Mie mi se pare ca seamana cu The Giver dar si cu Hunger Games. Cum spuneam, ideea principala a filmului este distopia, este clar dar cred ca merge si in zona de Young Adult. Este un SF pentru adolescenti, ceva de genul.

Nu este un film rau, are un scenariu bunicel, regia este decenta, iar jocul actorilor este decent si el. Nu este nici un film emotionant insa nu este nici un film care sa provoace rusine producatorilor.

O asemenea idee de film si mesajele de prin el cred ca puteau fi mai bine puse in practica. Filmul este ok, dar nu prea transmite emotie, nu prea transmite nimic. Nu uiti de tine holbandu-te la ecran sa vezi ce se mai intampla.

Daca iti plac genul asta de filme, iti mai recomand si Maze Runner dar si mai celebrele 1984 de la Orwell (si cartea) sau V for Vendetta si nu numai.

Este scris de altfel dupa cartea Insurgent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *