Dintr-un tata de doi lei, nu iese un copil de nota zece.

Weekend-ul asta sa zicem ca am auzit o poveste care m-a pus pe ganduri. Participand la un anumit eveniment, am cunoscut un tanar de vreo 21-22 de ani. Un copil distrus, cam asa l-am catalogat la prima vedere dar de fapt era vorba de parinti ratati.

Credeam ca este un copil ciudat, un copil ce are probleme cu drogurile si cu legea. Mai tarziu, mi-am dat seama din cauza cui are probleme. Din cauza tatalui sau, o zdreanta de om. Nu pot intra in detalii cu privire la modul cum am ajuns la aceasta impresie, daca v-as povesti, oricum nu m-ati crede.

Este irelevant, oricum, nici macar nu mai conteaza. Voiam sa accentuez inca o data ca este vital sa le oferim copiilor nostri un mediu sanatos in care sa creasca. Actiunile noastre se rasfrang asupra lor fara nici un dubiu. Depinde doar de noi sa crestem un adult sanatos, nu un copil trunchiat, cu mai multe cicatrici decat Malala.

Cum facem asta? De unde sa stiu eu, nu sunt parinte inca. Stiu doar ca trebuie sa-i oferim un exemplu, fie constient, fie subconstient, copilul invata din chestiile astea. Daca de exemplu unul dintre parteneri il insala pe celalalt si copilul stie… ce naiba exemplu ii dai tu, ca parinte? Mare animal trebuie sa fii sa faci din astea. Chiar daca are 20 de ani, copilul ala e inca fragil si inca copil, idiotule.

Am mai zis si pe la articolul cu infidea si infidel, e treaba fiecaruia ce face in relatie. Daca vrei sa-ti inseli partenerul, be mai guess, n-ai decat. Dar incearca s-o faci delicat, astfel incat sa nu se prinda nici partenerul si mai ales, copilul.

Ca presupun ca nu-ti doresti ca si copilul tau sa devina o zdreanta de om hedonista ca tine, nu? Ai inteles bre, nea Vasile cu pretentie de homo sapiens superior, presul omenirii de fapt, un penis cu chip de om?

Nu mai vorbesc de atitudinea proasta si durerea in fund fata de copil, exprimata aproape direct. Banii nu sunt de ajuns boss. Degeaba ii dai bani si-un sut in cur si-l trimiti la Loft sau mai stiu eu ce rahat de club. Are nevoie mai intai de dragoste si mai ales sustinere. Sa nu se simta singur, fiindca nu va ajunge niciodata un adult sanatos daca tu ii tai aripile de acum. Ai inteles boss?

Sa nu te miri daca peste ani iti va face lentile de contact din ochelari, eu ma mir cum de a rezistat pana acum. Sa nu te miri nici daca te va lasa singur peste ani cand n-o sa te mai poti sterge singur la fund.

Tu l-ai abandonat primul, el de ce sa se reintoarca la tine?

Sursa imagine: pexels.com

Dintr-un tata de doi lei, nu iese un copil de nota zece.
5 (100%) 2 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *