Diferenta dintre vreme si clima

Aha si cum e vremea acolo? Vremea, subiect de discutie cand oamenii vor sa evite o tacere stanjenitoare, subiect de ingrijorare pentru cei ce pleaca in concediu si de importanta majora pentru agricultura. Fie ca vorbim de o agricultura de subzistenta, fie ca vorbim de agricultura industriala, conteaza foarte mult conditiile atmosferice. Sa vedem insa care este diferenta dintre vreme si clima, pentru ca sunt doi termeni asemanatori, dar diferiti.

Diferenta dintre vreme si clima

De data asta vom folosi o sursa externa ca sa definim cei doi termeni – de altfel de la acest filmulet a si plecat ideea articolului.

Vreme – evident, in acest articol nu ma refer la vreme cu sensul de perioada de timp, ci e vorba de vreme, termenul ce defineste conditiile atmosferice.

Revenind, din punct de vedere meteorologic, vremea ar putea fi definita ca fiind conditiile atmosferice intr-un anumit interval de timp si loc.

Clima – reprezinta conditiile atmosferice ale unei regiuni, pe o perioada de mai multe luni sau mult mai mult.

Practic, daca e sa facem diferenta intre vreme si clima, vremea este ceva temporar, in timp ce clima este ceva definitoriu pentru o anumita regiune.

Iti las mai jos si filmuletul cu pricina, este foarte, foarte, interesant.

Sursa imagine: pixabay.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *