Diferenta dintre gaina si cocos si cocos si clapon

Diferenta dintre gaina si cocos si cocos si clapon

Continuam articolele din seria diferenta dintre (click pe tag-ul de sub titlu ca sa vezi mai multe articole din aceasta categorie). Si o pastram aviar, am avut diferenta dintre rata si ratoi, dintre gasca si gascan si azi trecem la ceva mult mai comun si anume diferenta dintre gaina si cocos. Dar in a doua parte o sa abordam si diferenta dintre cocos si clapon.

Diferenta dintre gaina si cocos si cocos si clapon

Gaina este o pasare din subordinul de pasari ce se numeste Galinacee. Este o pasare foarte comuna, nu cred ca exista gospodarii pe la tara unde sa nu fie cateva gaini. Asta pentru ca sunt usor de crescut, nu prea se imbolnavesc s.a.m.d. E de ajuns sa le hranesti cu niste porumb de vreo doua ori pe zi, apoi daca le lasi prin curte, fac ele curat. In sensul in care te scapa de rame, viermi si ce mai insecte gasesc ele pe acolo.

Diferenta dintre gaina si cocos, este de doua feluri:

  • semantic: gaina este femela, cocosul este masculul
  • de ordin fizic si dezvoltam imediat

Hai sa vedem cum putem identifica gaina versus cocos.

Diferentele sunt foarte mari si vizibile, sa enumeram cateva si ne axam pe cocos:

  • este vizibil mai mare decat gaina
  • penajul sau este mult mai colorat
  • are o coada mult mai bogata, cu pene colorate si mult arcuita
  • are o creasta iarasi, mult mai mare si rosie, vizibil mai mare decat a unei gaini
  • de asemenea si sub cioc, are o barba mult mai mare decat a femelei

Si ca sa fie mai simplu, avem si imaginile. In stanga, este doamna gaina, in dreapta, domn cocos.

Deci sper ca acum este clar care este diferenta dintre gaina si cocos.

Mai avem insa ceva de lamurit si anume:

Care este diferenta dintre cocos si clapon?

Este posibil sa nu fi auzit termenul de clapon, pentru ca din cate stiu eu, nu prea se practica in Romania treburi de genul.

Dar pe scurt, este cam acelasi lucru cu diferenta dintre taur si bou. Mai exact, un clapon este un cocos castrat chimic sau in alt mod.

De ce fac asta? Pentru ca, un cocos castrat, este mult mai putin agresiv dar nu asta este ideea principala. Ideea principala este insa ca un clapon creste mult mai mult decat un cocos, din cauza lipsei hormonilor sexuali. Si de asemenea, aparent carnea sa este mult mai frageda si mai gustoasa.

Cam asa arata. La prima vedere nu e o diferenta versus un cocos dar sunt sigur ca pusi unul langa altul, clar sunt diferente.

La final, mai am de zis ceva. Sunt sigur ca persoanele care folosesc expresia esti gaina, n-au stat pe la tara. Pentru ca o gaina care e closca – asta insemnand ca fie cloceste, deci este in proces de nastere, fie are puii cu ea este agresiva. Nu prea te lasa sa te aproprii de pui, te si alearga si da cu ciocul ala.

Deci don’t fuck with mama gaina.


surse imagine: pexels.com si wikipedia.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *