diferenta dintre emigrant si imigrant

Diferenta dintre emigrant si imigrant

N-am mai scris de ceva vreme pe tema asta, de fapt n-am mai scris dar reluam misiunea. Cum mi-a spus la un moment dat cineva foarte inteligent, nu renuntam, luam o pauza. Pauza e done, si revenim in forta, pentru ca bucuria de a scrie este unica. Dar sa vedem care e diferenta dintre emigrant si imigrant sau poate trebuia sa scriu invers.

Deci care e diferenta dintre emigrant si imigrant?

Toti suntem emigranti. Putem sa incepem asta. Daca o luam de la inceputul omenirii oamenii au tot emigrat dar revenim la asta dupa ce dam definitia. Si pentru definitii, dexonline ne ajuta mult, ca de obicei.

Emigrant:

EMIGRÁNT, -Ă, emigranți, -te, s. m. și f. Persoană care emigrează. V. băjenar. Mulțimea unor emigranți, pe cheiuri, înainte de plecarea vaporului. BOGZA, C. O. 210. Trimise o solie și la craiul Poloniei, poftindu-l ca să nu sprijinească pe dușmanul său, Ieremia Movilă, nici să dea ocrotire emigranților din Ardeal. BĂLCESCU, O. II 279.

Deci un om care pleaca din tara, pe scurt.

Imigrant:

imigránt (persoană care imigrează) (-mi-grant) s. m., pl. imigránți

Adica, tu cand pleci in Anglia sa zicem, pentru o viata mai buna, inseamna ca emigrezi din tara, ai plecat. In schimb, ajuns in Anglia, esti un imigrant. Deci pentru romani esti un emigrant, ca ai plecat, pentru englezi esti un imigrant, pentru ca ai venit.

Cam asta e diferenta dintre emigrant si imigrant.

Dar cum ziceam mai sus, toti suntem emigranti. De ce? Pentru ca daca nu traiesti undeva pe o insula, nu faci parte din genul ala de popor, stramosii stramosilor nostri, au ajuns in locul unde te afli acum X timp. Dar sunt emigranti pentru ca au plecat de acolo.

Si eu sunt un emigrant, am plecat din Buzau, din orasul natal si m-am mutat in Bucuresti, acum vreo 12-13 ani cred. Si e cazul tuturor.

Deci sa nu mai defecam pe noi. Daca-ti faci un test ADN o sa vezi ca esti o combinatie de gene, un gang bang adevarat in ADN-ul tau. Deci shut the fuck up. Nu conteaza unde esti si cum ai ajuns acolo, conteaza cum esti ca om si ce faci acolo.

Dar cam atat despre diferenta dintre emigranti si imigranti, pace tuturor.


sursa imagine: Travel vector created by vectorjuice – www.freepik.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *